Boek ‘Welke wijn waarbij’ van Hubrecht Duijker bestaat 20 jaar

Welke wijn waarbij

Het boek 'Welke wijn waarbij' van Hubrecht Duijker bestaat 20 jaar. De wijngids voor het combineren van wijnen en gerechten is al 20 jaar onafgebroken in druk. Onlangs verscheen de herziene uitgave.

“Wanneer de keuken buitengewoon is, zou de wijn dat ook moeten zijn”, schreef Francis Lewis Gould. Schrijver en professor Gaston Roupnel stelde: “Goede wijn completeert een goed gerecht.” Vooropgesteld natuurlijk dat die wijn met zorg werd gekozen en liefst perfect past bij wat in de keuken werd bereid. Met dit in gedachten schreef Hubrecht Duijker 'Welke wijn waarbij'. Als wijn en spijs zorgvuldig worden gecombineerd, ontstaat een geheel dat meer is dan de som der delen. Je gaat dubbel genieten van zowel het drinken als het eten. Het genieten krijgt een extra dimensie.

Met Welke wijn waarbij kun je makkelijk opzoeken welke wijnen het beste passen bij een gerecht. Van sushi tot wilde eend, van hazenpeper tot brie, en van chocoladetaart tot boerenkool met worst. In deze gids vind je het in een handomdraai, dankzij de praktische indeling en een uitstekend register: op wijn én op gerecht! Als extraatjes geven sommeliers en chef-koks hun persoonlijke wijn-spijstips.

Dossiers
Lees ook
Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte

Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte

Na twaalf maanden in de ruimte landde woensdag 13 januari een SpaceX-ruimtecapsule met daarin 12 flessen Bordeaux in de Golf van Mexico. Experts zijn benieuwd wat de effecten van de ruimtereis op de wijn zijn. Eind februari is er een proeverij.

Vergroot eigenaarschap

Vergroot eigenaarschap

Als je wilt dat je medewerkers meer eigenaarschap tonen, moet je ze allereerst richting en motivatie geven. Je moet weten waar je naartoe wilt met jouw team, afdeling of bedrijf. In de drie fasen – ‘Ja, ik wil’, ‘Ja, ik kan’ en ‘Ja, ik mag’ – ga je je medewerkers klaarstomen om echt eigenaarschap te tonen. Vergroot...

Online videocursus WijnSpijs Academy

Online videocursus WijnSpijs Academy

Het Haarlemse familiebedrijf WijnSpijs.nl lanceerde midden in de corona uitbraak de WijnSpijs Academy: een online videoplatform voor culinaire cursussen. Want uit eigen onderzoek van de Academy is tijdens de eerste lockdown gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders geen idee hadden wat hun persoonlijke wijnsmaak is. Het ontwikkelen van een...