Boek ‘Welke wijn waarbij’ van Hubrecht Duijker bestaat 20 jaar

16 december 2020

Het boek 'Welke wijn waarbij' van Hubrecht Duijker bestaat 20 jaar. De wijngids voor het combineren van wijnen en gerechten is al 20 jaar onafgebroken in druk. Onlangs verscheen de herziene uitgave.

“Wanneer de keuken buitengewoon is, zou de wijn dat ook moeten zijn”, schreef Francis Lewis Gould. Schrijver en professor Gaston Roupnel stelde: “Goede wijn completeert een goed gerecht.” Vooropgesteld natuurlijk dat die wijn met zorg werd gekozen en liefst perfect past bij wat in de keuken werd bereid. Met dit in gedachten schreef Hubrecht Duijker 'Welke wijn waarbij'. Als wijn en spijs zorgvuldig worden gecombineerd, ontstaat een geheel dat meer is dan de som der delen. Je gaat dubbel genieten van zowel het drinken als het eten. Het genieten krijgt een extra dimensie.

Met Welke wijn waarbij kun je makkelijk opzoeken welke wijnen het beste passen bij een gerecht. Van sushi tot wilde eend, van hazenpeper tot brie, en van chocoladetaart tot boerenkool met worst. In deze gids vind je het in een handomdraai, dankzij de praktische indeling en een uitstekend register: op wijn én op gerecht! Als extraatjes geven sommeliers en chef-koks hun persoonlijke wijn-spijstips.

Altijd op de hoogte blijven?