Boeken over wijn

29 oktober 2018

De afgelopen weken zijn er twee boeken over wijn verschenen. Half oktober verscheen De wijnkaart, alsjeblieft waarin de wereld van wijn in kaart is gebracht. Een week later verscheen het boek De Grote wijnfamilies. Hierin neemt Master of wine Fiona Morrison de lezer mee naar de wijngaarden van de tien beroemdste wijnfamilies.

De wijnkaart, alsjeblieft

De wijnkaart, alsjeblieft is geschreven door Jules Gaubert-Turpin en Adrien Grant Smith. Deze prachtig geïllustreerde wereldatlas van wijn toont in welke landen wijn wordt geproduceerd en hoe wijn door de eeuwen heen de wereld heeft veroverd. Van Frankrijk en Chili tot Rusland en Japan. Ook geven de auteurs beschrijvingen van de verschillende druiven en hun smaakprofielen.

De auteurs Jules Gaubert-Turpin en Adrien Grant Smith zijn liefhebbers van wijn en cartografie. In De wijnkaart, alsjeblieft komen deze passies samen.

De grote wijnfamilies

In het boek De grote wijnfamilies deelt Fiona Morrison haar liefde voor wijn en vertelt ze het verhaal van de tien beroemdste wijnfamilies van Europa. Zo vertelt ze de verhalen van Marchesi de'Frescobaldi, de Scharzhof-wijnen van Egon Müller en haar eigen familie Thienpont, bekend van onder meer Le Pin in Pomerol. De intieme verhalen bieden veel informatie over de omvangrijke wereld van wijn en illustreren een uniek portret van de families achter succesvolle wijnsoorten.

De Britse Fiona Morrison is wijnbouwer, wijnhandelaar en een wereldberoemd wijnexpert. Ze is getrouwd met de Belg Jacques Thienpont, eigenaar van Le Pin in Pomerol en l'If in Saint-Emilion. Ze is houder van de hoogste internationale wijnkwalificatie en won verschillende prijzen voor haar artikelen over wijn. Ze maakte dit boek samen met fotograaf Alexandre James Rocca-Serra.

Dit boek is te koop bij Boek-plus.nl, de online boekhandel van Vakbladen.com die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren. Ga naar De wijnkaart, alsjeblieft of naar De grote wijnfamilies om deze boeken te bestellen

 

Altijd op de hoogte blijven?