Bowmore brengt 52 jaar gerijpte whisky uit

19 januari 2021 Redactie BeverageNL

Bowmore Islay Single Malt Whisky brengt de laatste flessen Bowmore 1965 uit. Deze release is onderdeel van de Vault 50 Year Old Series. De whisky heeft 52 jaar gerijpt in de oudste Schotse rijpingskelders op eikenhouten sherryvaten.

De laatste oplage van de Bowmore 1965 bestaat uit 232 flessen. Er is slechts één fles, nummer 101 beschikbaar voor Nederland. De whisky heeft volgens de makers het rijke en gebalanceerde karakter van turfrook is tekenend voor Bowmore whisky’s uit de jaren ’60 van vorige eeuw. De langzame, decennialange rijping weet deze smaken gelaagd uit te diepen.

Op de neus biedt Bowmore 1965 geuren van aromatisch, gesuikerd fruit, zoete bijenwas en pure chocolade. Op het palet vormen deze zich naar rokerige tonen van verbrande heide, omlijst met onstuimige lentebloemen. Perfect gebalanceerd met een hint jasmijn, gedroogd donker fruit en zoete abrikozen. Naast de whisky is ook de verpakking bijzonder. De whisky wordt gepresenteerd in een handgeblazen glazen karaf, gedecoreerd met ornamenten van Sterling-zilver.

Wouter van Dooren, Customer Marketing Manager van Koninklijke De Kuyper, distributeur van Bowman: Als gepassioneerd whiskyliefhebber bestaat er bij mij geen enkele twijfel dat de laatste toevoeging aan de 50-jaar oude Vault Series zijn legendarische status onder whiskyverzamelaars en liefhebbers heeft verworven. De huidige marktwaarde van dit bijzondere collectors item is reeds € 33.000.”

Altijd op de hoogte blijven?