Brand vernietigt 45.000 vaten whisky

whisky vaten_pxhere

Een brand in het magazijn van Jim Beam in de Amerikaanse staat Kentucky heeft 45.000 vaten whisky in de as gelegd. Dinsdagavond 2 juli brak de brand uit. De oorzaak was waarschijnlijk een blikseminslag, meldt de Louisville Courier Journal. De hitte van de brandende whisky maakte het voor de brandweer moeilijk om het vuur te blussen.

Beam Suntory, waar Jim Beam onderdeel van is, laat in een verklaring weten dat het om relatief jonge whisky gaat. De brand heeft volgens het bedrijf geen invloed op de verkrijgbaarheid van de whisky. Het bedrijf heeft 126 magazijnen in Kentecky waar in totaal zo'n 3.3 miljoen vaten zijn opgeslagen.

 

Dossiers
Lees ook
Johnnie Walker presenteert twee nieuwe Game of Thrones-whisky's

Johnnie Walker presenteert twee nieuwe Game of Thrones-whisky's

Na White Walker brengt Johnnie Walker twee nieuwe, door de tv-serie Game of Thrones geïnspireerde Schotse whisky's op de markt. In samenwerking met HBO presenteert het whiskymerk A Song of Ice en A Song of Fire. De twee limited editions zijn vanaf oktober verkrijgbaar.

Whiskymerk lanceert podcast-serie

Whiskymerk lanceert podcast-serie

Het whiskeymerk The Macallan maakt samen met zakenblad Quote een podcast. Deze serie, met de naam Make The Call, wil jonge ondernemers inspireren.

Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

Het whisky- en spiritsfestival The Spirit of Maastricht vormt samen met de horecavakbeurs BBB Maastricht een joint venture. Dankzij deze samenwerking richt het festival zich dit jaar voor het eerst ook op de zakelijke markt. Het festival vindt dit jaar plaats op 27 en 28 oktober. Tijdens The Spirit of Maastricht presenteren grote distilleerders...