Brand vernietigt 45.000 vaten whisky

whisky vaten_pxhere

Een brand in het magazijn van Jim Beam in de Amerikaanse staat Kentucky heeft 45.000 vaten whisky in de as gelegd. Dinsdagavond 2 juli brak de brand uit. De oorzaak was waarschijnlijk een blikseminslag, meldt de Louisville Courier Journal. De hitte van de brandende whisky maakte het voor de brandweer moeilijk om het vuur te blussen.

Beam Suntory, waar Jim Beam onderdeel van is, laat in een verklaring weten dat het om relatief jonge whisky gaat. De brand heeft volgens het bedrijf geen invloed op de verkrijgbaarheid van de whisky. Het bedrijf heeft 126 magazijnen in Kentecky waar in totaal zo'n 3.3 miljoen vaten zijn opgeslagen.

 

Dossiers
Lees ook
The Macallan presenteert 72 jaar oude whisky

The Macallan presenteert 72 jaar oude whisky

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe distilleerderij brengt het bekende Schotse whisky-merk The Macallan een exclusieve 72-jaar oude whisky op de markt: The Macallan 72 Years Old in Lalique. Aan deze bijzondere whisky hangt wel een prijskaartje. Een fles kost ongeveer 53.000 euro.

Vraag naar premium whisky gaat toenemen

Vraag naar premium whisky gaat toenemen

De vraag naar duurdere whisky gaat de komende drie jaar toenemen. Dat voorspelt de Britse leverancier Edrington-Beam Suntory in het Whisky Yearbook.

Ierse whisky krijgt beschermde status van Europese Commissie

Ierse whisky krijgt beschermde status van Europese Commissie

Afbeelding: Pixabay Ierse whisky’s zijn sinds vorige week een beschermd product. Zij kregen namelijk de GI-status van de Europese Commissie. Deze Geografische Indicatie biedt bescherming aan de originele streekproducten, en moet er voor zorgen dat er minder nep-producten op de markt zijn. Ierse whisky-producenten hebben jarenlang gevochten...