Bresser & Timmer nieuwe importeur Kilchoman

Bresser & Timmer is vanaf 1 maart 2015 de importeur van Kilchoman, Islay's Farm Distillery.

In 2005 heeft Kilchoman de deuren geopend. Voor het eerst in 125 jaar tijd was er weer een nieuwe distilleerderij gebouwd op Islay.

Kilchoman is uniek omdat alle processen van het whisky maken, inclusief de "floor malting", bij Kilchoman zelf plaats vinden.

Kilchoman

De standaard botteling van Kilchoman is de Machir Bay. Daarnaast komt Kilchoman ieder jaar met een aantal limited editions. Voor 2015 zijn dat onder andere de Loch Gorm, 100{8b34f2cb388f4a6bdef1e68927f89cac46b36916b7bb128f8b00aa275ec144c8} Islay, 2008 vintage en een Madeira Cask matured.

De kans is groot dat u een van deze bottelingen binnenkort tijdens een van de evenementen in Nederland kunt proeven.

Lees ook
Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert voorjaar 2021 een Nederlandse equivalent van malt whisky, Rutte Single Malt Genever. Deze 100% moutwijnjenevers is volledig op gerst gestookt, zoals dat het geval is bij een malt whisky, en heeft vier jaar lang gerijpt op nieuwe vaten van Amerikaanse eiken.

Jack Daniel’s introduceert nieuwe flavored whisky

Jack Daniel’s introduceert nieuwe flavored whisky

Jack Daniel’s brengt een nieuwe flavored whisky op de Nederlandse markt. De Jack Daniel’s Tennessee Apple combineert de Jack Daniel’s Tennessee Whiskey met de frisse smaak van groene appels.