Broers zetten zout water om naar drinkwater

Sea Water

Broers Tammo en Jort Wildschut lanceren het merk Sea Water. Hiervoor zetten ze lokaal zeewater om naar drinkwater. Hiermee willen ze bewustzijn creëren voor de wereldwijde waterschaarste en consumenten stimuleren om lokaal water te drinken.

Met Sea Water willen de twee een duurzaam alternatief op bestaande watermerken bieden, die volgens de broers een behoorlijke ecologische voetafdruk hebben. “Dagelijks worden miljoenen flessen water over de hele wereld verscheept: van Fiji naar Europa en van de Alpen naar Amerika. Bovendien zijn waterproducenten afhankelijk van bron- en mineraalwater en halen zij hun product uit gelimiteerde waterbronnen.”

De broers willen op een andere manier naar water kijken. “Zeventig procent van de aarde is bedekt met water, maar toch is waterschaarste wereldwijd een gigantisch en groeiend probleem. Ook in Nederland dreigt er in de toekomst een tekort aan drinkwater.” Voor Sea Water gebruiken de broers lokaal zeewater dat wordt gefilterd om het geschikt te maken als drinkwater.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

De techniek voor ontzilting bestaat al, maar hiervoor worden vaak energie-intensieve installaties gebruikt die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Voor Sea Water gebruiken de twee zonne-energie.

De eerste installatie van Sea Water is onlangs geplaatst aan de Noordzee. De installaties zijn eenvoudig te plaatsen op diverse locaties wereldwijd. De broers ambiëren om overal ter wereld lokaal drinkwater te kunnen aanbieden en daarmee een rol te spelen in de bestrijding tegen (drink)waterschaarste.

Dossiers
Lees ook
Biologisch wijnmerk The Good Wine doneert schoon drinkwater

Biologisch wijnmerk The Good Wine doneert schoon drinkwater

In samenwerking met de Made Blue Foundation doneert The Good Wine schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden. Elke fles van de biologische en vegan wijn levert duizend keer zoveel schoon drinkwater op.

Gekocht drankje op Schiphol levert vier liter schoon drinkwater op

Gekocht drankje op Schiphol levert vier liter schoon drinkwater op

HMSHost International viert de samenwerking met de Nederlandse Made Blue Foundation. De organisatie doneert voor ieder verkocht drankje op Amsterdam Airport Schiphol vier liter schoon drinkwater aan mensen in landen zoals Vietnam en Indonesië.

Veilig drinkwater is een recht, maar het moet ook betaalbaar blijven

Veilig drinkwater is een recht, maar het moet ook betaalbaar blijven

Niet alleen op groente en fruit, maar ook op drinkwater wil het kabinet de btw verhogen. Dat schiet de Nederlandse waterbedrijven in het verkeerde keelgat. Kraanwater is een eerste levensbehoefte, vinden ze. Het moet betaalbaar blijven voor iedereen. Het Europees Parlement is het daar mee eens. Door Cécile Janssen - Foodlog Het lijkt om slechts een...