Brouwerij Hommeles lanceert 'Don't Leave Me This Way' Brexit-bier

Frank Zuithof

Het eerste Nederlandse Brexit-bier is een feit. Het nieuwe donkere bier van Brouwerij Hommeles uit Houten is een porter en zal onder de naam Don't Leave Me This Way op de bierkaart prijken.

Brouwer Jos Eberson: “Porter is van oorsprong een Londens bier, dat gebrouwen wordt sinds de 18e eeuw. Het donkere, hoppige bier dankt zijn naam aan de porters of ‘dragers’ in Londen, onder wie dit bier erg populair was. Door de aanstaande Brexit kwamen we op het idee dit toepasselijke bier te gaan brouwen. Uiteraard zetten we een doosje apart voor Boris Johnson.” Don't Leave Me This Way is een “robust porter” van 7% alc. met een bitterheid van 36 EBU en 146 EBC kleur. Voor de porter zijn vier moutsoorten gebruikt, haver en louter Engelse hoppen. 

Het is niet de eerste keer dat Hommeles een bijzonder bier brouwt. Eerder verschenen al Don't You Want Me Baby (golden ale), Sunny Afternoon (lentebok) en Summer In The City (session ale). Tekenaar Frans Zuithof maakt iedere keer een speciale poster bij de bieren. Op de poster van de Brexit Porter figureert de verongelijkte “porter” Boris Johnson, die de bagage van een vertrekkende Miss Europe naar de trein draagt. 

 

Dossiers
Lees ook
Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Brouwer AB InBev en Ecover maken samen een afwasproduct uit de restalcohol van alcoholvrij bier. Het innovatieve Too Good to Waste-afwasmiddel bestaat voor minstens een kwart uit restalcohol en zit in een 100% gerecyclede fles.

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Botanisch brouwer Lowlander deed afgelopen winter een oproep aan alle Nederlanders om de kerstboom na de feestdagen niet weg te gooien, maar aan hen te doneren voor het brouwen van een winterbier. En het eindresultaat is nu daar: Lowlanders Winter IPA.

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Voor het eerst deed er een Nederlands Team van biersommeliers mee aan het Wereldkampioenschap voor biersommeliers in Rimini (IT). De drie Nederlandse deelnemers eindigden alle drie in de top 50. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Elisa Raus uit Duitsland won de titel: World Champion Beersommelier.