Brouwerij Hommeles lanceert 'Don't Leave Me This Way' Brexit-bier

4 oktober 2019

Het eerste Nederlandse Brexit-bier is een feit. Het nieuwe donkere bier van Brouwerij Hommeles uit Houten is een porter en zal onder de naam Don't Leave Me This Way op de bierkaart prijken.

Brouwer Jos Eberson: “Porter is van oorsprong een Londens bier, dat gebrouwen wordt sinds de 18e eeuw. Het donkere, hoppige bier dankt zijn naam aan de porters of ‘dragers’ in Londen, onder wie dit bier erg populair was. Door de aanstaande Brexit kwamen we op het idee dit toepasselijke bier te gaan brouwen. Uiteraard zetten we een doosje apart voor Boris Johnson.” Don't Leave Me This Way is een “robust porter” van 7% alc. met een bitterheid van 36 EBU en 146 EBC kleur. Voor de porter zijn vier moutsoorten gebruikt, haver en louter Engelse hoppen. 

Het is niet de eerste keer dat Hommeles een bijzonder bier brouwt. Eerder verschenen al Don't You Want Me Baby (golden ale), Sunny Afternoon (lentebok) en Summer In The City (session ale). Tekenaar Frans Zuithof maakt iedere keer een speciale poster bij de bieren. Op de poster van de Brexit Porter figureert de verongelijkte “porter” Boris Johnson, die de bagage van een vertrekkende Miss Europe naar de trein draagt. 

 

Altijd op de hoogte blijven?