Brouwerij Maximus introduceert Imperial Matcha Porter

29 december 2020

Space Cowboy

Maximus Brouwerij uit Utrecht lanceert een nieuw bier uit hun Circus Maximus serie: Space Cowboy Imperial Matcha Porter (9,5%). Dit stevige bier op blik is een vervolg op een eerdere ‘Sencha Porter’ samenwerking met Gigantic Brewing Co. uit Portland en mede geïnspireerd door de groene KitKats met matchasmaak uit Japan. Het is een volle en zoetige imperial porter met hints van chocola, groene thee en met lichte vanille in de afdronk geworden. Gebrouwen met lactose, cacao nibs en Japanse Sencha thee.  

Circus Maximus

Space Cowboy is het vijfde bier in de Circus Maximus serie met bijzondere bieren op blik (33cl) in een gelimiteerde oplage. Eerder dit jaar werden Bling Bling (White Stout), White Fox (Schwarzbier met passiefruit), Mino Souro (Sour Ale) en Psycho Cyclops (New England Hopfen Weizen) uitgebracht.  

Maximus Brouwerij 

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is het hart van de brouwerij en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Naast traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Red Amber, High Hops IPA, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond, wordt een groot aantal speciale bieren gebrouwen. Nieuw is “Circus Maximus”, een serie bijzondere bieren op blik, waarbij bestaande bierstijlen een beetje extra magie in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen.  

Altijd op de hoogte blijven?