Brouwerijen geven een kijkje achter de schermen

24 mei 2019
Rondleiding bij Brouwerij Jopen Proeflokaal Waarderpolder. Bron: PR

De Nederlandse Brouwerijdagen zijn gestart. 24, 25 en 26 mei kunnen belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen van 74 Nederlandse brouwerijen. Er worden diverse brouwdemo’s, proeverijen en presentaties georganiseerd. De Nederlandse Brouwerijdagen vormen de afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier. 

Michel Ordeman, voorzitter van CRAFT: “Komend weekend openen 74 brouwerijen verspreid over heel Nederland hun deuren voor geïnteresseerde consumenten. Tijdens een rondleiding door de brouwerij, krijgen zij het hele brouwproces van A tot Z te zien. Echt een uniek kijkje achter de schermen, bij zowel kleinschalige als middelgrote en internationale brouwerijen. Wat vaak bijzonder is om te merken, dat consumenten na zo’n rondleiding heel anders hun bier proeven, omdat ze nu het proces en de ingrediënten kennen en dit ook beter kunnen onderscheiden in het bier. Een erg leuke activiteit en een mooie afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier!”

Op de website van de Week van het Nederlandse Bier staat weergegeven welke brouwerijen in de regio’s hun deuren openen.    

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. De stichting heeft a;s doel om bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit. In de stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumenten vereniging PINT.

Altijd op de hoogte blijven?