Cane & Grain presenteert Death’s Door Gin

2 september 2021 Redactie BeverageNL

Gin is populair. Omdat de markt steeds meer verzadigd raakt, is het belangrijk om je als ginmerk te onderscheiden. Cane & Grain springt hier op en en heeft de Amerikaanse ambachtelijke gin, Death’s Door Gin, opgenomen in het assortiment. 

Death’s Door Gin is een Amerikaanse ambachtelijke gin uit de staat Wisconsin. Hiermee wijkt de drank af van de traditionele London Dry Gin. Het wordt geproduceerd door een familiebedrijf en is geen onderdeel van een groot bedrijf met concurrerende merken in haar portfolio.Drie botanicals - jeneverbes, koriander en venkel - vormen de basis van de gin. Death’s Door hanteert hierbij het bekende gezegde less = more. Death’s Door Gin kan zowel puur als in een mix gedronken worden. Door het relatief hoge alcoholpercentage (47%) blijft de smaak goed overeind in mixers en cocktails.

Death's Door Gin

De gin draagt de onheilspellende naam Death’s Door niet zonder reden. De naam refereert aan de zeestraat voor de kust van Wisconsin die bekend staat als een van de gevaarlijkste van Amerika. In het verleden verloren vele matrozen hun leven bij het oversteken van de straat. "De moedigheid van de matrozen leeft verder in de gin. Een deel van de jeneverbessen waar Death’s Door Gin meer gemaakt is, komt dan ook van het eiland dat grenst aan de zeestraat."

Death’s Door Gin bestaat sinds 2006 en heeft sindsdien verschillende prijzen gewonnen. In 2020 kregen ze bij de USA Spirits Competition 90 van de 100 punten voor de combinatie van kwaliteit, waarde en verpakking. The Gin Foundry USA noemde de gin “een van de beste Amerikaanse gins ooit gemaakt”. En Wine Enthusiast gaf 93 van de 100 punten. 

Cane & Grain

Cane & Grain is een drankenspeciaalzaak in Amsterdam die is gespecialiseerd in gedistilleerde dranken. Daarnaast verkopen ze een selectie van mixers, frisdrank, non-alcoholische dranken en cider, waarbij ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel staan. De naam Cane & Grain staat voor suikerriet en tarwe, een verwijzing naar de grondstoffen en daarmee naar de oorsprong van een groot deel van hun producten. De missie van Cane & Grain is om kennis te delen over de herkomst en ingrediënten van hun producten. 

Altijd op de hoogte blijven?