Champagnecomité beperkt oogst vanwege corona

Beeld: Wikipedia Commons

Het Champagne Winegrowers and Houses Comité heeft afgesproken slechts 8.000 kilo druiven per hectare te plukken – zo’n 230 miljoen flessen in totaal. Door de productie te drukken, hopen de wijnhuizen de prijs kunstmatig hoog te houden, ondanks de beperkte vraag. De oogst begon op 17 augustus.

Corona

Door de corona daalde de vraag naar champagne, bij uitstek een wijn voor feestelijke gelegenheden, met bijna een derde. De afgesproken oogst is een compromis tussen de wijnboeren en de wijnhuizen. De boeren wilden meer plukken, om hun winst te behouden. De wijnhuizen wilden de oogst beperken om zo het aanbod te beperken. Ze hopen dat de prijs van champagne zo hoog blijven. De wijnboeren vernietigen de ongebruikte druiven of verkopen ze aan destilleerders. NOS weet te melden dat het maar de vraag is of de maatregelen gaan werken, omdat er afgelopen jaren al meer productie dan vraag was.

Bron: NOS

Dossiers
Lees ook
Hertog Jan lanceert nieuw speciaalbier ter ondersteuning van de horeca

Hertog Jan lanceert nieuw speciaalbier ter ondersteuning van de horeca

Hertog Jan brengt het nieuwe speciaalbier Grand Prestige Genootschap op de markt om de horeca te ondersteunen. Alle verkoopopbrengsten gaan naar 24 horecazaken verenigd in het Hertog Jan Genootschap.

Alea Publishers steunt slijters met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt slijters met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor slijters. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer...

Productie van Corona bier stilgelegd

Productie van Corona bier stilgelegd

De productie van Corona bier in Mexico wordt tijdelijk stilgelegd vanwege het coronavirus. Dat heeft niets te maken met de toevallige gelijknamigheid van het bier en het virus; de productie komt stil te liggen door de Mexicaanse maatregelen tegen de verspreiding van het virus. De Mexicaanse overheid heeft alle non-essentiële activiteiten in de...