Chapter Gin is een ode aan Rotterdam

Chapter Gin_Chapter Wodka De nieuwe drank Chapter Gin is een ode aan Rotterdam en haar inwoners: pittig, eigenwijs maar verfijnder dan je denkt. Het is een uitgesproken premium gin met tonen van onder meer cayennepeper, gember, kruidnagel, sinaasappel en munt. Naast de gin introduceert Chapter ook een eigen wodka, die dient als basisdestillaat voor de gin.

De Rotterdamse ginliefhebbers Marijn Hartog en Bart Bel werkten ruim acht maanden aan de nieuwe gin. Hartog: “Foodpairing was ons uitgangspunt. Chapter moest een gastronomische gin worden die perfect te combineren zou zijn met bijzondere gerechten en exquise bites.” Om dit te bereiken riepen ze de hulp in van andere smaak-enthousiastelingen zoals wijn sommeliers, kaas frogageliers, chef-koks en zelfs watersommeliers.

Een nieuw hoofdstuk

De gin en de wodka zijn de eerste destillaten die de Rotterdammers hebben ontwikkeld. "We zijn echte ginliefhebbers. We hebben thuis zo’n 250 gins liggen. Toch misten we nog iets: een gin met veel pit en kracht die overeind zou blijven staan bij het eten. We speelden daarom met het idee om zelf een gin te gaan maken, een echt Rotterdams product. Een brand die ons huis grotendeels verwoestte, op de gincollectie na, motiveerde ons om het plan door te zetten. Chapter is dus echt een nieuw hoofdstuk in ons leven. Daarna volgde een lang traject om eerst de gewenste smaak te ontwikkelen en daarna de beste producten te zoeken die eerlijk worden gewonnen."

Chapter Gin

Naast jeneverbes kenmerkt Chapter Gin zich door een hint van cayennepeper, vergezeld door kruidnagel en een vleugje gember. Sinaasappel, munt en engelzaad maken de gin fruitig en fris. De smaken zijn zo op elkaar afgestemd dat de gin soepel en zacht drinkt, maar een warme en tintelende afdronk heeft. Op de website van de gin staan verschillende de recepten voor cocktails.

Chapter Wodka

De nieuwe Chapter Wodka is de basis van de gin. Deze is een single malt tarwewodka gemaakt met zuiver gletsjerwater. Doordat de wodka vijf keer is gedestilleerd in een koperen ketel, heeft deze niet de specifieke zware smaak en geur van alcohol. De wodka zit juist vol met aroma’s. Chapter Wodka is daarom heerlijk om puur te drinken of met een blokje ijs, maar komt ook goed tot zijn recht in een Espresso Martini.

Zowel Chapter Gin als Chapter Wodka worden in kleine, gelimiteerde oplage verkocht. Elke fles heeft een eigen nummer. De dranken zijn onder meer te verkrijgen bij Barrelproof in Rotterdam en diverse horecazaken in Den Bosch, Leiden en Den Haag. Ook is Chapter voor particulieren te verkrijgen bij Gevo slijterij.

   
Dossiers
Lees ook
Goud voor Gingery Poolside Gin bij IWSC

Goud voor Gingery Poolside Gin bij IWSC

Gingery Poolside Gin won een Golden Quality Award tijdens de International Wine & Spirit Competition (IWSC). De internationale jury bekroonde deze gembergin met goud. Oprichters Pascal, Paul, Robin en Daan zijn trots op de prijs

Nieuwe alcoholvrije gin Nona June

Nieuwe alcoholvrije gin Nona June

De Gentse bio-ingenieur Charlotte Matthys ontwikkelde de alcoholvrije gin Nona June als alternatief voor de populaire gin-tonic. "Nona June is een complexe, maar gebalanceerde alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin”, aldus Charlotte.

Engelse koningin lanceert eigen gin

Engelse koningin lanceert eigen gin

Koningin Elizabeth houdt van gin. Volgens haar voormalige chef-kok drinkt de Engelse koningin iedere dag een speciale cocktail met gin voorafgaand aan de lunch. Nu kan ze hiervoor haar eigen gin gebruiken, want Buckingham Palace heeft een eigen gin op de markt gebracht.