Chapter Gin is een ode aan Rotterdam

Chapter Gin_Chapter Wodka De nieuwe drank Chapter Gin is een ode aan Rotterdam en haar inwoners: pittig, eigenwijs maar verfijnder dan je denkt. Het is een uitgesproken premium gin met tonen van onder meer cayennepeper, gember, kruidnagel, sinaasappel en munt. Naast de gin introduceert Chapter ook een eigen wodka, die dient als basisdestillaat voor de gin.

De Rotterdamse ginliefhebbers Marijn Hartog en Bart Bel werkten ruim acht maanden aan de nieuwe gin. Hartog: “Foodpairing was ons uitgangspunt. Chapter moest een gastronomische gin worden die perfect te combineren zou zijn met bijzondere gerechten en exquise bites.” Om dit te bereiken riepen ze de hulp in van andere smaak-enthousiastelingen zoals wijn sommeliers, kaas frogageliers, chef-koks en zelfs watersommeliers.

Een nieuw hoofdstuk

De gin en de wodka zijn de eerste destillaten die de Rotterdammers hebben ontwikkeld. "We zijn echte ginliefhebbers. We hebben thuis zo’n 250 gins liggen. Toch misten we nog iets: een gin met veel pit en kracht die overeind zou blijven staan bij het eten. We speelden daarom met het idee om zelf een gin te gaan maken, een echt Rotterdams product. Een brand die ons huis grotendeels verwoestte, op de gincollectie na, motiveerde ons om het plan door te zetten. Chapter is dus echt een nieuw hoofdstuk in ons leven. Daarna volgde een lang traject om eerst de gewenste smaak te ontwikkelen en daarna de beste producten te zoeken die eerlijk worden gewonnen."

Chapter Gin

Naast jeneverbes kenmerkt Chapter Gin zich door een hint van cayennepeper, vergezeld door kruidnagel en een vleugje gember. Sinaasappel, munt en engelzaad maken de gin fruitig en fris. De smaken zijn zo op elkaar afgestemd dat de gin soepel en zacht drinkt, maar een warme en tintelende afdronk heeft. Op de website van de gin staan verschillende de recepten voor cocktails.

Chapter Wodka

De nieuwe Chapter Wodka is de basis van de gin. Deze is een single malt tarwewodka gemaakt met zuiver gletsjerwater. Doordat de wodka vijf keer is gedestilleerd in een koperen ketel, heeft deze niet de specifieke zware smaak en geur van alcohol. De wodka zit juist vol met aroma’s. Chapter Wodka is daarom heerlijk om puur te drinken of met een blokje ijs, maar komt ook goed tot zijn recht in een Espresso Martini.

Zowel Chapter Gin als Chapter Wodka worden in kleine, gelimiteerde oplage verkocht. Elke fles heeft een eigen nummer. De dranken zijn onder meer te verkrijgen bij Barrelproof in Rotterdam en diverse horecazaken in Den Bosch, Leiden en Den Haag. Ook is Chapter voor particulieren te verkrijgen bij Gevo slijterij.

   
Dossiers
Lees ook
Eén gin-tonic voor één komkommer

Eén gin-tonic voor één komkommer

Donderdag 13 juni en vrijdag 14 juni viert Hendrick’s Gin World Cucumber Day op een bijzondere manier. Bij poppodium Annabel in Rotterdam wordt de Hendrick's Gin Grand Garnisher onthuld. Bezoekers van het evenement krijgen deze dagen een gin-tonic tegen betaling van één komkommer.

West-Vlaamse ondernemers presenteren nieuwe gin

West-Vlaamse ondernemers presenteren nieuwe gin

De West Vlaamse ondernemers Carl Gheysen van The Grape nv en Lorenz Goeminne van Universal Spirits Compagny 1870 hebben gezamelijk een nieuwe gin gemaakt, The Perfect Crime. Hiermee willen de Vlamingen de internationale markt veroveren.

GIN & Mocktails

GIN & Mocktails

Kosmos Uitgevers brengt dit voorjaar twee nieuwe titels op de markt, GIN en Mocktails. Met deze twee nieuwe boeken kan iedereen zijn of haar favoriete (alcoholvrije) cocktail maken! GIN Op 19 maart verschijnt het boek GIN: shake, mix, stir van Dan Jones. Met dit boek leert de lezer hoe je moet shaken, mixen en stirren – en vooral – hoe je moet drinken....