CJ Hendriks: Specialist in wijnlogistiek

CJ_Hendriks_transport

“Als je verstand hebt van wijn en je weet het ook nog te verkopen, dan doen wij de rest. Wij regelen voor een 100-tal wijnhandelaren het logistieke proces”, zegt Arne Melse, Managing Director van CJ Hendriks. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de complete logistiek van wijn en heeft al meer dan 175 jaar ervaring.

“Wij kunnen over de hele wereld de wijnlogistiek regelen”, vertelt Arne. “Niet alleen het transport, denk aan een vrachtwagen uit Frankrijk of Italië, maar ook de douane, de accijns, de opslag in de eigen wijnloods in Amsterdam, en de distributie aan de horeca, groothandels, slijters of particulieren.” En het mooie is: dit kan CJ Hendriks doen voor hele grote partijen én voor kleine zendingen van een paar flessen. Het bedrijf heeft een eigen douane-afdeling en is een AGP; een accijnsgoederenplaats. Dat betekent dat de klanten die hun wijn opslaan bij CJ Hendriks de accijns pas hoeven te betalen als de wijnen worden uitgeleverd.

Value Added Service

Leveringen kunnen op detailniveau aangepast worden aan de wensen van de klant. Hiervoor werkt CJ Hendriks samen met de sociale werkplaats in Amsterdam: “Bij ons in de loods werken 35 mensen die Value Added Service kunnen leveren. Bijvoorbeeld labelling, een flyer erbij, een stickertje erop of kerstpakketten maken. Als je iets speciaals wilt, dan kan dat.”

Coronacrisis

Door de coronacrisis zag het bedrijf twee maanden lang een behoorlijke terugval in het aantal orders. De slijterijen bleven wel hard doorlopen, maar: “Een groot deel van de leveringen die we verzorgen, gaat naar de horeca en dat viel weg”, zegt Arne. “Nu de horeca weer open mag, loopt het gelijk weer storm.”

Nieuwe wijnloods

CJ Hendriks_nieuwe wijnloods

Omdat de handel voor een deel stillag, was het voor CJ Hendriks een ideaal moment om te verhuizen naar een nieuwe wijnloods. "Dat stond op de planning voor later dit jaar, maar dat hebben we naar voren gehaald. De wijnhandel stond toch stil, dus hebben we van het moment gebruik gemaakt om die loods te betrekken. Op een paar kleine aanpassingen na is dat nu rond.” In de nieuwe loods kan meer dan 12.000 m2 wijn worden opgeslagen. Er zijn geen ramen dus er komt geen daglicht binnen. Daarnaast is de loods voorzien van een sluis zodat er geen warmte binnen kan komen. En uiteraard is de loods zo ingericht dat alle flessen goed liggen en gemakkelijk uitgeleverd kunnen worden aan de klant.

Nieuwe dienst

Naast deze loods is er een nieuwe conditioneerde wijnloods, die CJ Hendriks onlangs in gebruik nam. In deze betonnen bunker met dikke muren kunnen bedrijven of particulieren hun wijnen opslaan. Dit voorraadbeheer is een nieuwe dienst die CJ Hendriks aanbiedt aan de horeca en wijnhandelaren. Zo slaat CJ Hendriks de wijnen op van sterrenrestaurant Fitzgerald uit Rotterdam. “Dit restaurant heeft meer dan 2000 wijnen op de kaart staan, waaronder echte bewaarwijnen. Wij slaan alle wijnen op en leveren iedere week een stukje voorraad aan hen uit.” Die levering gebeurt met eigen busjes en de wijn wordt tot in de kelder gebracht. Erg zorgvuldig uiteraard. “Doordat we zoveel wijnklanten hebben, weten onze bezorgers precies waar ze mee bezig zijn. We zijn echt een specialist op dit gebied.”

CJ Hendriks logo_klein

Latexweg 10
1047 BJ Amsterdam NL
tel: 020 58 78 123
info@cjhendriks.com
www.hendriksams.com

 

Lees ook
Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Wijngaard St. Martinus en wijnexporteur Verbunt Verlinden hebben samengewerkt aan een nieuwe wijn met de naam St. Martinus Cuvée Texere. Het is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden.

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee...

PLUS beste wijnsupermarkt 2020

PLUS beste wijnsupermarkt 2020

PLUS is voor de achtste keer de beste wijnsupermarkt. De supermarktketen viert deze titel met de introductie van het wijnhuis Maison Castel in de wijnschappen. Maison Castel is afkomstig van het familiebedrijf Castel Fréres, met 21 landgoederen door heel Frankrijk.