Comenius presenteert bier met eigen playlist

brouwerij comenius

Foto: Vesting Brouwerij Comenius

Vesting Brouwerij Comenius voorziet bierliefhebbers niet alleen van bier, maar ook van muziek. Het bier van de brouwer heeft eigen playlist. Zo wil de brouwer het in deze eenzame tijden thuis wat gezelliger maken.

De etiketten op het bier zijn voorzien van een qr-code. Door deze te scannen kom je in playlist op Spotify  terecht. Deze is volgens de brouwer gevuld met jazz-muziek. Onder andere 'Summertime' van Miles Davis, 'Fly me to the moon' van Diana Krall en 'Moanin' van Art Blakey staan op de lijst. 

Vesting Brouwerij Comenius is gevestigd in Bastion Nieuw Molen uit 1679, één van de oudste delen van de vestingwerken van Naarden. De brouwerij gebruikt zoveel mogelijk lokale en biologische grondstoffen, zoals natuurlijke hop uit het Naardermeer en binnenlandse brouwgerst. Het bier rijpt in de kanonskelders onder ideale natuurlijke constante temperaturen.

Als een van de weinige brouwers brouwt de Comenius brouwerij ook volgens het ondergistende principe. In het bierassortiment zitten onder andere 'Courtine’ een Kölsch bier; 'Promers’, een klassieke ‘Pale Ale’; en ‘Vitus’, een droge saison.

 

Dossiers
Lees ook
More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee...

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Een verslikking, zo noemt het Belgische weekblad Trends de overname van de Belgische brouwerij Palm door Swinkels Family Brewers. De gewenste resultaten van vooral Palm bleven de afgelopen vier jaar uit. Swinkels, dat tot 2018 Bavaria heette, waardeert de Belgische tak af en leed daardoor vorig jaar een nettoverlies van €5,3 miljoen.

Nieuwe datum Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers

Nieuwe datum Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers

Op 9 april zou de tentoonstelling Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers openen in het Amsterdam Museum, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Nu is er een nieuwe datum voor deze tentoonstelling over de geschiedenis van bier in Amsterdam. Van 10 juli tot en met 1 november 2020 is de tentoonstelling te bezichtigen.