Comenius presenteert bier met eigen playlist

27 maart 2020
Foto: Vesting Brouwerij Comenius

Vesting Brouwerij Comenius voorziet bierliefhebbers niet alleen van bier, maar ook van muziek. Het bier van de brouwer heeft eigen playlist. Zo wil de brouwer het in deze eenzame tijden thuis wat gezelliger maken.

De etiketten op het bier zijn voorzien van een qr-code. Door deze te scannen kom je in playlist op Spotify  terecht. Deze is volgens de brouwer gevuld met jazz-muziek. Onder andere 'Summertime' van Miles Davis, 'Fly me to the moon' van Diana Krall en 'Moanin' van Art Blakey staan op de lijst. 

Vesting Brouwerij Comenius is gevestigd in Bastion Nieuw Molen uit 1679, één van de oudste delen van de vestingwerken van Naarden. De brouwerij gebruikt zoveel mogelijk lokale en biologische grondstoffen, zoals natuurlijke hop uit het Naardermeer en binnenlandse brouwgerst. Het bier rijpt in de kanonskelders onder ideale natuurlijke constante temperaturen.

Als een van de weinige brouwers brouwt de Comenius brouwerij ook volgens het ondergistende principe. In het bierassortiment zitten onder andere 'Courtine’ een Kölsch bier; 'Promers’, een klassieke ‘Pale Ale’; en ‘Vitus’, een droge saison.

 

Altijd op de hoogte blijven?