Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

13 november 2020

Coravin lanceert het nieuwe wijnconserveringssysteem Pivot. Dit systeem maakt het mogelijk om een fles wijn te bewaren na opening. Dit nieuwe systeem heeft volgens de maker een schenksnelheid die gelijk is aan de schenksnelheid rechtstreeks uit de fles.

De Pivot is bruikbaar voor alle soorten niet-mousserende wijnsluitingen en flesvormen. Een stopper vervangt de kurk of schroefdop. Het Pivot apparaat wordt op de stopper geplaatst. Door tijdens het kantelen van de fles de knop in te drukken, schenkt de Pivot de wijn en vervangt de geschonken wijn in de fles met argon gas. De stopper blijft op de fles totdat deze leeg is, dit kan tot vier weken na opening.

Argongas

Het apparaat gebruikt dezelfde Coravin-capsules als de andere modellen, gevuld met 100 procent argongas. Dit model biedt het meest efficiënte gasverbruik tot nu toe, met 20 glazen van 150 ml uit één capsule. Het nieuwe Pivot-systeem bevat een vergelijkbaar gepatenteerde technologie om wijn tegen oxidatie te beschermen. 

Coravin, Inc.         

Coravin, Inc. is gevestigd in Bedford, Massachusetts. Het bedrijf ontwerpt en verkoopt de Coravin Wine Preservation Systems voor wijnliefhebbers, restaurants, wijnwinkels en wijnhuizen. 

Altijd op de hoogte blijven?