D.O. Sherry wijnen lanceert Sherry Academy

20 januari 2022 Redactie BeverageNL
Foto: D.O. Sherry wijnen

Onlangs lanceerde D.O. Sherry wijnen de Sherry Academy. Hier kunnen wijnliefhebbers en professionals zich laten bijscholen over de wereld van Sherry wijnen. Ook wordt de Sherry Academy opgenomen in het lesprogramma van verschillende hotelscholen.

De Sherry Academy is voor D.O. Sherry een volgende stap om de bekendheid van de producten te promoten en de kennis over de waarden van deze oorsprongsbenaming te vergroten. Het e-learning platform biedt Engelstalige cursussen met verschillende moeilijkheidsgraden aan. Basis en gevorderd, met onderwerpen over oorsprong en productie tot variëteiten. Na afronding van elke cursus ontvangt de deelnemer een certificaat.

Hotelscholen

Twaalf Hotelscholen starten dit jaar met de Sherry Academy. Aan de hand van klassikale lessen en de online cursus maken studenten kennis met de wereld van Sherry. Op deze manier hoopt D.O. Sherry wijnen de geschiedenis en de veelzijdigheid van deze drank over te brengen op het jongere publiek.

Sherry Academy

"Wij hebben een pioniersrol vervuld door wijnliefhebbers essentiële kennis over onze wijnen aan te bieden en tegelijkertijd bieden wij professionals opleidingen van hoge kwaliteit aan", zegt Carmen Aumesquet, Directeur Promotie van de Consejo Regulador voor Sherry wijnen en -azijnen. "Al deze ervaring en kennis zijn opgenomen in twee verschillende cursussen, openbaar en gratis. Wij hopen dat de Sherry Academy een referentie wordt voor de wijnsector. Elke liefhebber of professional, hoe ver weg ook, kan toegang krijgen tot deze opleidingsmodules om meer te leren over deze enerverende regio.’’

Consejo Regulador        

De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over 'Jerez-Xérès-Sherry' en 'Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda' als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje.

Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de 'Sherry Azijn'. De oorsprongsbenaming  (P.D.O.) beschermt deze sinds 1994. De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde 'Marco de Jerez' in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt.  

 

Altijd op de hoogte blijven?