De Finse salmiak likeur Salmari

More than Drinks_Salmari-rijtje © Salmari

Vijf jaar geleden zetten een Nederlandse en een Finse vriend Salmari op. Ze verbaasden zich erover dat Nederland een sterke dropcultuur heeft, maar er geen smaakvolle salmiaklikeur op de markt was, met de kwaliteit die gangbaar is in Finland. In dit Scandinavische land is salmiaklikeur dé nationale drank (denk aan jenever in Nederland).

Salmari

Salmari is een donkere salmiak likeur (25% alcohol) met een intense en verfijnde smaak. Het is een eerlijk en eenvoudig product met slechts vier ingrediënten (salmiak, suiker, water en alcohol). De drank bevat geen extra toevoegingen. Salmari wordt vervaardigd in het Noorden van Finland met ijswater in een micro-distillerie.

Een glas Salmari kan het beste uit het vriesvak worden geserveerd. Naast shot heeft het ook vele mogelijkheden in de mix. Bijvoorbeeld een gin-tonic met een mistige grijze gloed. Of in combinatie met ginger beer, drie scheutjes Angosture en een schijfje limoen.

Inmiddels wordt Salmari geserveerd in een kleine duizend horecagelegenheden en slijterijen door heel het land (en sinds dit jaar ook in Duitsland en Spanje). “Beyond the Dark” is de slogan van Salmari. Het verwijst natuurlijk naar de kleur van de likeur, maar ook naar het ideale moment van nuttigen: de avond.

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Salmari is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Lees ook
Nieuwe likeur Villa Massa Amaretto

Nieuwe likeur Villa Massa Amaretto

Villa Massa brengt de nieuwe likeur Villa Massa Amaretto op de markt. De likeur wordt gemaakt van amandelen uit Sicilië en smaakt volgens de makers naar marsepein, met hints van vanille, kers en cacao. De likeur heeft een alcoholpercentage van 30 procent.

De Kuyper introduceert Fizzy Favourites

De Kuyper introduceert Fizzy Favourites

In het jaar van het 325-jarig bestaan introduceert Koninklijke De Kuyper de Fizzy Favourites. Deze ready-to-drink cocktailmix met een laag alcoholpercentage is verkrijgbaar de smaken Fizzy Strawberry, Fizzy Passionfruit en Fizzy Watermelon.

De Kuyper in de prijzen bij International Spirits Challenge 2020

De Kuyper in de prijzen bij International Spirits Challenge 2020

De Kuyper Royal Distillers viel voor het tweede jaar op rij in de prijzen bij de Tasting Awards op de International Spirits Challenge 2020. De Kuyper won de overall highlight trophy 'Likeur Producent van het Jaar' en won de hoofdprijs en dubbel goud voor Acqua Bianca in de categorie likeuren.