De Finse salmiak likeur Salmari

More than Drinks_Salmari-rijtje © Salmari

Vijf jaar geleden zetten een Nederlandse en een Finse vriend Salmari op. Ze verbaasden zich erover dat Nederland een sterke dropcultuur heeft, maar er geen smaakvolle salmiaklikeur op de markt was, met de kwaliteit die gangbaar is in Finland. In dit Scandinavische land is salmiaklikeur dé nationale drank (denk aan jenever in Nederland).

Salmari

Salmari is een donkere salmiak likeur (25% alcohol) met een intense en verfijnde smaak. Het is een eerlijk en eenvoudig product met slechts vier ingrediënten (salmiak, suiker, water en alcohol). De drank bevat geen extra toevoegingen. Salmari wordt vervaardigd in het Noorden van Finland met ijswater in een micro-distillerie.

Een glas Salmari kan het beste uit het vriesvak worden geserveerd. Naast shot heeft het ook vele mogelijkheden in de mix. Bijvoorbeeld een gin-tonic met een mistige grijze gloed. Of in combinatie met ginger beer, drie scheutjes Angosture en een schijfje limoen.

Inmiddels wordt Salmari geserveerd in een kleine duizend horecagelegenheden en slijterijen door heel het land (en sinds dit jaar ook in Duitsland en Spanje). “Beyond the Dark” is de slogan van Salmari. Het verwijst natuurlijk naar de kleur van de likeur, maar ook naar het ideale moment van nuttigen: de avond.

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Salmari is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Lees ook
Nieuwe likeur Disaronno Velvet

Nieuwe likeur Disaronno Velvet

Disaronno International B.V brengt een nieuwe likeur op de markt, Disaronno Velvet. Deze cream likeur heeft een zachte zoete smaak en zit in een witte uitvoering van de bekende Disaronno fles.

O-I ontwikkelt twee nieuwe flessen voor distilleerderij Wynand-Fockink

O-I ontwikkelt twee nieuwe flessen voor distilleerderij Wynand-Fockink

Owens-Illinois, Inc. ( O-I), een Amerikaanse producent van glasverpakkingen, ontwikkelde twee nieuwe 70cl flessen voor distilleerderij Wynand-Fockink in Amsterdam: een jeneverfles en een likeurfles.

Lekkerding voegt Stoer toe aan assortiment

Lekkerding voegt Stoer toe aan assortiment

Sinds september 2017 is het merk Lekkerding op de markt. Onlangs lanceerde dit merk de drank Stoer. Het assortiment bestaat uit drie dranken en twee parfums.