De Kuyper in de prijzen bij International Spirits Challenge 2020

De Kuyper_Acqua

De Kuyper Royal Distillers viel voor het tweede jaar op rij in de prijzen bij de Tasting Awards op de International Spirits Challenge 2020. De Kuyper won de overall highlight trophy 'Likeur Producent van het Jaar' en won de hoofdprijs en dubbel goud voor Acqua Bianca in de categorie likeuren.

Een expert panel van meer dan vijftig wereldwijd vooraanstaande gespecialiseerde juryleden selecteert de winnaars van de International Spirits Challenge (ISC). De Kuyper Royal Distillers won Likeur producent van het jaar vanwege de goede resultaten in de competitie van 2020. Dit is de hoogste onderscheiding die een merk kan ontvangen van de ISC en deze prijs wordt gezien als een van de meest prestigeuse en gewilde awards in de gedistilleerd industrie. De Kupers won twee trophies, twee gouden, acht zilveren en 12 bronzen medailles.

"Het is een enorme eer en blijft bijzonder voor ons om deze prijzen te winnen, twee jaar achter elkaar, op de International Spirits Challenge 2020", zegt Mark de Witte, CEO van De Kuyper. "Het resultaat onderstreept wederom de ultieme kwaliteit van onze producten en erkent onze expertise en onze dagelijkse inspanningen om de beste likeuren ter wereld te maken, zodat iedereen kan genieten van heerlijke cocktails.”  

325 jaar

2020 is een belangrijk jaar voor Koninklijke De Kuyper. Niet alleen zit het bedrijf midden in een bedrijfstransformatie, ook bestaat het familiebedrijf 325 jaar. Onder het motto ‘thirsty for more’ eert Koninklijke De Kuyper het verleden, viert het heden en kijkt het uit naar de toekomst. "Deze prijs is een mooie kroon op het werk dat wij de afgelopen jaren hebben gedaan."

"De wereldwijde visie van ons bedrijf is ‘Own the Cocktail’", zegt Albert de Heer, Marketing Director Global Brands bij De Kuyper Royal Distillers. "We willen mensen over de hele wereld laten zien dat het maken van fantastische cocktails helemaal niet ingewikkeld of moeilijk hoeft te zijn. Met onze premium likeuren en onze makkelijke recepten kan iedereen een goede cocktail maken in seconden."

Acqua Bianca

De Kuyper viel tijdens ISC 2020 in de prijzen met Acqua Bianca. Deze aromatische likeur is gecreëerd door bartender Salvatore Calabrese. Calabrese gebruikte voor deze likeur natuurlijke ingrediënten zoals drie soorten citrus; citroen uit Amalfi, bergamot uit Calabrië en cidron, een van de oudste citrusvruchten uit Azië. Tenslotte is een essentie van ambergris (traditioneel gebruikt in parfum) gebruikt om een diepere smaaksensatie toe te voegen. 

International Spirits Challenge

De International Spirits Challenge is een wereldwijde competitie met meer dan 1700 deelnemers uit bijna 70 landen. Deze vond in 2020 voor de 25e keer plaats. De competitie is gebaseerd op een intensieve en onafhankelijke jurering, die de beste selectie wil maken uit het hoge kaliber dranken en verpakkingsdesigns.

Dossiers
Lees ook
De Kuyper verlengt samenwerking met Beam Suntory

De Kuyper verlengt samenwerking met Beam Suntory

Beam Suntory en Koninklijke De Kuyper gaan een nieuwe, exclusieve distributieovereenkomst voor de Nederlandse markt aan. De Kuyper verzorgt sinds 2018 de distributie van Beam Suntory’s portfolio. De komende jaren blijft het familiebedrijf uit Schiedam verantwoordelijk voor dit portfolio. Daarnaast breiden de partijen de huidige samenwerking verder uit.

Nieuwe likeur Villa Massa Amaretto

Nieuwe likeur Villa Massa Amaretto

Villa Massa brengt de nieuwe likeur Villa Massa Amaretto op de markt. De likeur wordt gemaakt van amandelen uit Sicilië en smaakt volgens de makers naar marsepein, met hints van vanille, kers en cacao. De likeur heeft een alcoholpercentage van 30 procent.

De Kuyper introduceert Fizzy Favourites

De Kuyper introduceert Fizzy Favourites

In het jaar van het 325-jarig bestaan introduceert Koninklijke De Kuyper de Fizzy Favourites. Deze ready-to-drink cocktailmix met een laag alcoholpercentage is verkrijgbaar de smaken Fizzy Strawberry, Fizzy Passionfruit en Fizzy Watermelon.