De Kuyper Royal Distillers is Likeur Producent van het Jaar

6 augustus 2019

Bij de Tasting Awards op de International Spirits Challenge (ISC) 2019 viel De Kuyper Royal Distillers twee keer in de prijzen. Niet alleen won De Kuyper de overall highlight trophy Likeur Producent van het Jaar. Ook kreeg de distilleerderij een trofee in de categorie likeuren voor Cherry Heering. No.3 London Dry Gin van Berry Bros & Rudd won de hoofdprijs, de Supreme Spirit award.

De International Spirits Challenge is een prestigieuze wedstrijd voor de gedistilleerd industrie. Dit jaar vond de wedstrijd voor de 24e keer plaats. Er waren meer dan 1700 inzendingen uit meer dan 70 landen, verdeeld over verschillende categorieën, zoals Schotse whisky, rum en likeuren. Een onafhankelijke internationale jury van 50 man beoordeelde alle inzendingen. Deze worden blind geproefd en krijgen een score op basis van het aroma, uiterlijk, smaak en afdronk. De scores bepalen welke dranken worden beloond met een trofee, goud, zilver of brons. 

De prijzen die worden uitgereikt bij International Spirits Challenge worden gezien als de meest gerespecteerde en gewilde bekroningen voor de gedistilleerd industrie. De Kuyper scoorde deze editie goed. Naast de highlight trophy Likeur Producent van het Jaar en de trofee voor Cherry Heering, ontving de distilleerder ook nog twee gouden, negen zilveren en twee bronzen medailles.

“Het is een enorme eer voor ons om deze twee prijzen te winnen op de International Spirits Challenge dit jaar", zegt Mark de Witte, CEO van De Kuyper, in Entree Magazine. "Het resultaat onderstreept de ultieme kwaliteit van onze producten en erkent onze expertise en onze dagelijkse inspanningen om de beste likeuren ter wereld te distilleren, zodat iedereen kan genieten van heerlijke cocktails,” 

Altijd op de hoogte blijven?