De Kuyper verlengt samenwerking met Beam Suntory

21 januari 2021 Redactie BeverageNL
Foto: Koninklijke De Kuyper

Beam Suntory en Koninklijke De Kuyper gaan een nieuwe, exclusieve distributieovereenkomst voor de Nederlandse markt aan. De Kuyper verzorgt sinds 2018 de distributie van Beam Suntory’s portfolio. De komende jaren blijft het familiebedrijf uit Schiedam verantwoordelijk voor dit portfolio. Daarnaast breiden de partijen de huidige samenwerking verder uit.

Beam Suntory is een belangrijke producent van premium gedistilleerde dranken. In het portfolio zitten onder andere verschillende whisky's, gin en cognac van bekende merken zoals Jim Beam en Maker’s Mark bourbon en het Japanse House of Suntory whiskyportfolio. Sinds de samenwerking in 2018 heeft De Kuyper merken van Beam Suntory significant laten groeien. Zo is de omzet van Jim Beam zelfs verdubbeld.

Strategisch partnerschapsmodel

Beide partijen hebben ambitieuze plannen voor de komende jaren. Nederland is de eerste markt die het ‘New Strategic Partnership Model’ van Beam Suntory gaat uitrollen. In dit model worden grotere investeringen en extra middelen ingezet om toekomstige groei en de positie van de belangrijkste merken in de belangrijkste markten door te ontwikkelen. Beam Suntory wil dit nieuwe strategisch partnerschapsmodel in alle wereldmarkten uitzetten.

Koninklijke De Kuyper

Koninklijke De Kuyper is een familiebedrijf in premium likeuren en spirits. In 2020 vierde het bedrijf het 325 jarig jubileum en werd het predicaat koninklijk verlengd. Sinds de oprichting in 1695 ontwikkelde het bedrijf zich tot een expert op het gebied van premium distillaten, likeuren en spirits en is wereldmarktleider in cocktaillikeuren.

“We zijn verheugd de samenwerking met Beam Suntory te mogen verlengen", zegt Mark de Witte, CEO van De Kuyper. Drie jaar geleden begonnen we deze vruchtbare samenwerking, die vanaf het begin in het teken heeft gestaan van wederzijds succes. Zowel onze bedrijven als portfolio’s vullen elkaar naadloos aan, en de samenwerking met Beam Suntory past perfect in De Kuyper’s visie ‘Own the Cocktail’.”

Altijd op de hoogte blijven?