De platte wijnfles van Garçon Wines

Garcon Wines_Wikimedia

Foto: Garçon Wines, Wikimedia

In 2017 introduceerde Garçon Wines een platte kunststof wijnfles. Deze nieuwe fles is lichter dan een glazen fles, neemt minder ruimte in en is gemaakt van gerecycled plastic. Sinds kort is de wijn ook in Nederland verkrijgbaar.

Het bedrijf ontwikkelde de wijnfles speciaal voor de e-commerce. De fles past in Engeland gewoon door de brievenbus. Voor de Nederlandse brievenbus is de fles met zijn vier centimeter nog te dik. Bij Garçon Wines wordt momenteel gewerkt aan een plattere wijnfles vertelt CEO Santiago Navarro tijdens de Packaged Summit in Amsterdam aan Verpakkingsmanagement. Er is volgens hem veel vraag naar. 

De plastic fles is met recht duurzaam te noemen. De fles weegt met 63 gram gemiddeld 87 procent minder dan een glazen fles. Uit cijfers van de Britse milieuorganisatie WRAP blijkt dat hierdoor per fles 500 gram CO2 uitstoot wordt bespaard. Daarnaast worden de flessen volledig geblazen van gerecycled PET. De zuurstofvangende additieven in de fles voorkomen dat de wijn oxideert en verlengen volgens Navarro de houdbaarheid. En tot slot nemen de flessen ook minder ruimte in. Er passen er tien in een doos, waar normaal gesproken 4 gewone ronde wijnflessen in passen. 

Bij de Bijenkorf zijn sinds kort de Flaca Merlot en de Sauvignon Blanc van Garçon Wines verkrijgbaar. 

Dossiers
Lees ook
Lichte daling Nederlandse wijnproductie 2021

Lichte daling Nederlandse wijnproductie 2021

Vorig jaar produceerden de Nederlandse Wijnboeren 7.529 hectoliter wijn, een lichte daling vergeleken met 2020. De voornaamste oorzaak voor deze daling was het weer. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Wijn Producenten.

Drankenbranche in de media -week 19

Drankenbranche in de media -week 19

Nederlandse wijnjaar 2021, zorgen om Oekraïense wijnbouw en een interview met een brew master van AB InBev. Wat kwam er afgelopen week over de drankenbranche voorbij in andere media?

Drankenbranche in de media -week 18

Drankenbranche in de media -week 18

Kwartaalcijfers AB Inbev, Wijn is beter voor gezondheid dan bier of sterke drank en voorbereidingen voor statiegeld op blikjes. Wat kwam er afgelopen week in de media voorbij over de drankenbranche?