De platte wijnfles van Garçon Wines

Garcon Wines_Wikimedia

Foto: Garçon Wines, Wikimedia

In 2017 introduceerde Garçon Wines een platte kunststof wijnfles. Deze nieuwe fles is lichter dan een glazen fles, neemt minder ruimte in en is gemaakt van gerecycled plastic. Sinds kort is de wijn ook in Nederland verkrijgbaar.

Het bedrijf ontwikkelde de wijnfles speciaal voor de e-commerce. De fles past in Engeland gewoon door de brievenbus. Voor de Nederlandse brievenbus is de fles met zijn vier centimeter nog te dik. Bij Garçon Wines wordt momenteel gewerkt aan een plattere wijnfles vertelt CEO Santiago Navarro tijdens de Packaged Summit in Amsterdam aan Verpakkingsmanagement. Er is volgens hem veel vraag naar. 

De plastic fles is met recht duurzaam te noemen. De fles weegt met 63 gram gemiddeld 87 procent minder dan een glazen fles. Uit cijfers van de Britse milieuorganisatie WRAP blijkt dat hierdoor per fles 500 gram CO2 uitstoot wordt bespaard. Daarnaast worden de flessen volledig geblazen van gerecycled PET. De zuurstofvangende additieven in de fles voorkomen dat de wijn oxideert en verlengen volgens Navarro de houdbaarheid. En tot slot nemen de flessen ook minder ruimte in. Er passen er tien in een doos, waar normaal gesproken 4 gewone ronde wijnflessen in passen. 

Bij de Bijenkorf zijn sinds kort de Flaca Merlot en de Sauvignon Blanc van Garçon Wines verkrijgbaar. 

Dossiers
Lees ook
Wijn bij Arentz is wijnbar van het jaar

Wijn bij Arentz is wijnbar van het jaar

De Nijmeegse wijnbar Wijn bij Arentz is door wijngids Grootspraak uitgeroepen tot wijnbar van het jaar 2020. “Wijn bij Arentz in Nijmegen, een wijnbar naar ons hart: De essentie van een goede wijnbar: keuze uit veel verschillende wijnen, voor aantrekkelijke prijzen. De bediening is ter zake kundig, kan over elke wijn een verhaal vertellen, geeft goed...

Inschrijving NK blind wijn proeven 2020 geopend

Inschrijving NK blind wijn proeven 2020 geopend

In 2020 vindt de derde editie van het Nederlands kampioenschap blindproeven, met de naam Concours Le Vin en direct, plaats. De inschrijving voor deze wedstrijd is nu geopend. Het kampioenschap is op zondag 24 mei in Soesterberg.

Coca-Cola introduceert de innovatieve KeelClip verpakking

Coca-Cola introduceert de innovatieve KeelClip verpakking

Frisdrankengigant Coca-Cola introduceert de KeelClip, een kleine kartonnen verpakking voor multipacks blik. Bij de KeelClip is de bestaande plastic krimpfolie vervangen door karton. Dit bespaart Coca-Cola jaarlijks 350.000 kilo nieuw plastic.