De platte wijnfles van Garçon Wines

Garcon Wines_Wikimedia

Foto: Garçon Wines, Wikimedia

In 2017 introduceerde Garçon Wines een platte kunststof wijnfles. Deze nieuwe fles is lichter dan een glazen fles, neemt minder ruimte in en is gemaakt van gerecycled plastic. Sinds kort is de wijn ook in Nederland verkrijgbaar.

Het bedrijf ontwikkelde de wijnfles speciaal voor de e-commerce. De fles past in Engeland gewoon door de brievenbus. Voor de Nederlandse brievenbus is de fles met zijn vier centimeter nog te dik. Bij Garçon Wines wordt momenteel gewerkt aan een plattere wijnfles vertelt CEO Santiago Navarro tijdens de Packaged Summit in Amsterdam aan Verpakkingsmanagement. Er is volgens hem veel vraag naar. 

De plastic fles is met recht duurzaam te noemen. De fles weegt met 63 gram gemiddeld 87 procent minder dan een glazen fles. Uit cijfers van de Britse milieuorganisatie WRAP blijkt dat hierdoor per fles 500 gram CO2 uitstoot wordt bespaard. Daarnaast worden de flessen volledig geblazen van gerecycled PET. De zuurstofvangende additieven in de fles voorkomen dat de wijn oxideert en verlengen volgens Navarro de houdbaarheid. En tot slot nemen de flessen ook minder ruimte in. Er passen er tien in een doos, waar normaal gesproken 4 gewone ronde wijnflessen in passen. 

Bij de Bijenkorf zijn sinds kort de Flaca Merlot en de Sauvignon Blanc van Garçon Wines verkrijgbaar. 

Dossiers
Lees ook
Biologische wijnboer haalt half miljoen op met crowdfunding

Biologische wijnboer haalt half miljoen op met crowdfunding

Duurzaamheid staat centraal bij de Nederlandse wijnboer Derrick Neleman. Hij ziet het als zijn missie om de wijnsector te verduurzamen en lokale druivenrassen te redden. Om zijn uitbreidingsplannen mogelijk te maken startte hij een crowdfundingsactie, En met succes. Binnen een dag had hij het half miljoen bij elkaar.

Finalisten Sommelier Cup 2019

Finalisten Sommelier Cup 2019

De finalisten voor de Sommelier Cup 2019 zijn bekend. De organisatie Wines of South Africa (WoSa) maakte deze 1 augustus bekend. Twee Nederlanders plaatsten zich voor deze finale.

Start-up maakt bioplastic van zaagsel

Start-up maakt bioplastic van zaagsel

Plastic verpakkingen en hun ecologische footprint blijven een hot topic. Als het aan Origin Materials ligt, zullen we in de toekomst onze frisdrank drinken uit CO2-negatieve plastic flessen gemaakt van zaagsel Het alternatief voor plastic dat Origin Materials heeft ontwikkeld, is een fles gemaakt van het houtafval van zagerijen. Het...