De wereld rond in 80 glazen

26 oktober 2020

Op 27 oktober verschijnt de reisgids De wereld rond in 80 glazen. Deze gids vertelt de verhalen van tachtig traditionele dranken van over de hele wereld. Denk aan dranken als Japanse whisky, Belgisch bier, Nederlandse jenever en Caribische rum. 

Het boek is geschreven door Jules Gaubert-Turpin en Adrien Grant Smith Bianch. Zij bieden met deze nieuwe encyclopedie voor drankliefhebbers achtergrondverhalen, anekdotes en smaakprofielen van favorieten als gin, sake en bourgondische wijn. Van Benin tot Korea en van Bolivia tot Noorwegen. Ook bevat het boek verschillende recepten om zelf cocktails mee te maken. 

De gids start in Griekenland met ouzo en de route vervolgt zich door Oost en Noord Europa, via Frankrijk, het Iberisch Schiereiland en Italië naar Afrika, Azië, Oceanië en Zuid en Noord Amerika, eindigend in het Canadese Quebec met Cidre de gras.

De auteurs Jules Gaubert-Turpin en Adrien Grant Smith Bianchi raakten bevriend tijdens hun studie. Ze werken sinds vijf jaar samen en delen een passie voor grafische vormgeving en – vloeibare – gastronomie. Ze maakten De wijnkaart, alsjeblieft, een historische atlas met verhalen en kaarten van wijngaarden over de hele wereld. Daarnaast hebben ze hun bijdrage geleverd aan de lancering van een magazine over ambachtelijk gebrouwen bier en een blog over sterkedranken: Oh My Drink.

Altijd op de hoogte blijven?