De wereld rond in 80 glazen

De wereld rond in 80 glazen

Op 27 oktober verschijnt de reisgids De wereld rond in 80 glazen. Deze gids vertelt de verhalen van tachtig traditionele dranken van over de hele wereld. Denk aan dranken als Japanse whisky, Belgisch bier, Nederlandse jenever en Caribische rum. 

Het boek is geschreven door Jules Gaubert-Turpin en Adrien Grant Smith Bianch. Zij bieden met deze nieuwe encyclopedie voor drankliefhebbers achtergrondverhalen, anekdotes en smaakprofielen van favorieten als gin, sake en bourgondische wijn. Van Benin tot Korea en van Bolivia tot Noorwegen. Ook bevat het boek verschillende recepten om zelf cocktails mee te maken. 

De gids start in Griekenland met ouzo en de route vervolgt zich door Oost en Noord Europa, via Frankrijk, het Iberisch Schiereiland en Italië naar Afrika, Azië, Oceanië en Zuid en Noord Amerika, eindigend in het Canadese Quebec met Cidre de gras.

De auteurs Jules Gaubert-Turpin en Adrien Grant Smith Bianchi raakten bevriend tijdens hun studie. Ze werken sinds vijf jaar samen en delen een passie voor grafische vormgeving en – vloeibare – gastronomie. Ze maakten De wijnkaart, alsjeblieft, een historische atlas met verhalen en kaarten van wijngaarden over de hele wereld. Daarnaast hebben ze hun bijdrage geleverd aan de lancering van een magazine over ambachtelijk gebrouwen bier en een blog over sterkedranken: Oh My Drink.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Wat schaft de toekomst?

Wat schaft de toekomst?

Hoe voeden we de wereld over dertig jaar? In haar boek Wat schaft de toekomst? Bezoekt journalist Amanda Little een reeks pioniers in de voedselsector om een beeld te scheppen van de mogelijke oplossingen. Het wereldwijde voedselsysteem krijgt de komende decennia te kampen met grote uitdagingen, dat is zeker. Klimaatverandering en bevolkingsgroei kunnen...

Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Over inpakken

Over inpakken

In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink de lezer modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen en de aarde zelf.