De wereld rond in 80 glazen

De wereld rond in 80 glazen

Op 27 oktober verschijnt de reisgids De wereld rond in 80 glazen. Deze gids vertelt de verhalen van tachtig traditionele dranken van over de hele wereld. Denk aan dranken als Japanse whisky, Belgisch bier, Nederlandse jenever en Caribische rum. 

Het boek is geschreven door Jules Gaubert-Turpin en Adrien Grant Smith Bianch. Zij bieden met deze nieuwe encyclopedie voor drankliefhebbers achtergrondverhalen, anekdotes en smaakprofielen van favorieten als gin, sake en bourgondische wijn. Van Benin tot Korea en van Bolivia tot Noorwegen. Ook bevat het boek verschillende recepten om zelf cocktails mee te maken. 

De gids start in Griekenland met ouzo en de route vervolgt zich door Oost en Noord Europa, via Frankrijk, het Iberisch Schiereiland en Italië naar Afrika, Azië, Oceanië en Zuid en Noord Amerika, eindigend in het Canadese Quebec met Cidre de gras.

De auteurs Jules Gaubert-Turpin en Adrien Grant Smith Bianchi raakten bevriend tijdens hun studie. Ze werken sinds vijf jaar samen en delen een passie voor grafische vormgeving en – vloeibare – gastronomie. Ze maakten De wijnkaart, alsjeblieft, een historische atlas met verhalen en kaarten van wijngaarden over de hele wereld. Daarnaast hebben ze hun bijdrage geleverd aan de lancering van een magazine over ambachtelijk gebrouwen bier en een blog over sterkedranken: Oh My Drink.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Ongekend talent

Ongekend talent

In de voedingsmiddelenbranche groeit het tekort aan medewerkers. Een van de manieren om dat gat mogelijk te vullen, is om buiten de gebaande paden te gaan. Het boek ‘Ongekend Talent’ kan hierbij helpen als je overweegt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te gaan zetten.

Naar een gezond groeibedrijf

Naar een gezond groeibedrijf

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat we onze wasmachines, maaltijden en dagelijkse boodschappen tegenwoordig vooral online bestellen? Dat e-health en m-health gemeengoed worden, dat we auto’s steeds vaker delen (beschikbaarheid is immers belangrijker dan bezit) en dat er volop wordt geëxperimenteerd met zelfsturende auto’s?

Niet meer dan 25 procent korting bij verkoop alcohol

Niet meer dan 25 procent korting bij verkoop alcohol

Er komt een verbod op prijsacties van meer dan 25 procent korting op de verkoop van alcohol. Dat schrijft Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een kamerbrief over de wijziging van de Drank- en Horecawet.