De whisky van Johnnie Walker zit vanaf 2021 in papieren fles

Johnnie Walker_Pixabay

Foto: Pixabay

Vanaf 2021 zit de whisky van het merk Johnnie Walker in een plasticvrije fles. De nieuwe verpakking is gemaakt van op basis van houtpulp. Dat laat het moederbedrijf Diageo weten in een persbericht. Hiermee levert het bedrijf een bijdrage aan het verminderen van het plastic afval

Voor de fles werkt Diageo samen met Pilot Lite in de onderneming Pulpex. De basis van de nieuwe verpakking is houtpulp. De verpakking is plasticvrij, volledig recyclebaar, voldoet aan de voedselveiligheidseisen en kan voor verschillende soorten consumptiegoederen worden gebruikt. De verpakking is zo ontworpen dat het een een ​​verscheidenheid aan vloeibare producten kan bevatten.

Pulpex heeft een consortium gevormd zodat andere niet concurrende bedrijven, ook gebruik kunnen maken van deze technologie. Unilever en Pepsico zijn partners in dit consortium en er wordt verwacht dat deze bedrijven in 2021 ook met papieren verpakkingen zullen komen.

 

Dossiers
Lees ook
Diageo presenteert 2020 special releases whiskycollectie

Diageo presenteert 2020 special releases whiskycollectie

Diageo lanceert 2020 Special Releases Single Malt Scotch Whisky Collection. Deze serie bestaat uit acht Cask Strength single malt Scotch whisky's, geproduceerd door enkele bijzondere distilleerderijen in Schotland. Deze exclusieve selectie is geïnspireerd door het thema 'Rare by Nature' en is samengesteld door Master Blender Dr. Craig Wilson.

Hertog Jan presenteert de nieuwe Grand Prestige Vatgerijpt

Hertog Jan presenteert de nieuwe Grand Prestige Vatgerijpt

Bierbrouwerij Hertog Jan presenteert een nieuwe Grand Prestige Vatgerijpt. Het bier van de vierde editie van de Grand Prestige heeft negen maanden gerijpt in houten vaten van vier Schotse distilleerderijen, elk met een heel eigen karakter.

Diageo koopt Aviation gin van Davos Brands

Diageo koopt Aviation gin van Davos Brands

Diageo legt tot $610 miljoen neer voor het ginmerk, dat een van de snelst groeiende merken is in de premium gin sector in de Verenigde Staten. De gin is ook in Nederland op de markt.