De whisky van Johnnie Walker zit vanaf 2021 in papieren fles

Johnnie Walker_Pixabay

Foto: Pixabay

Vanaf 2021 zit de whisky van het merk Johnnie Walker in een plasticvrije fles. De nieuwe verpakking is gemaakt van op basis van houtpulp. Dat laat het moederbedrijf Diageo weten in een persbericht. Hiermee levert het bedrijf een bijdrage aan het verminderen van het plastic afval

Voor de fles werkt Diageo samen met Pilot Lite in de onderneming Pulpex. De basis van de nieuwe verpakking is houtpulp. De verpakking is plasticvrij, volledig recyclebaar, voldoet aan de voedselveiligheidseisen en kan voor verschillende soorten consumptiegoederen worden gebruikt. De verpakking is zo ontworpen dat het een een ​​verscheidenheid aan vloeibare producten kan bevatten.

Pulpex heeft een consortium gevormd zodat andere niet concurrende bedrijven, ook gebruik kunnen maken van deze technologie. Unilever en Pepsico zijn partners in dit consortium en er wordt verwacht dat deze bedrijven in 2021 ook met papieren verpakkingen zullen komen.

 

Dossiers
Lees ook
Patisserie de Rouw introduceert de Wereldse Whiskytruffel

Patisserie de Rouw introduceert de Wereldse Whiskytruffel

Vijf jaar geleden werd Patisserie de Rouw in Vught verbouwd. Eigenaren Doris en Arthur de Rouw vieren dit lustrum met de introductie van de Wereldse Whiskytruffel. De banderol van de truffelverpakking vertelt het verhaal van de ontwerpers van het interieur en de kenmerkende voorpui van de patisserie.

Johnnie Walker steunt horeca in Nederland en België

Johnnie Walker steunt horeca in Nederland en België

Het bekende Schotse whiskymerk Johnnie Walker wil bars en horecazaken die zijn getroffen door het coronavirus steunen. Hiervoor trekt de whiskyproducent een bedrag van 500.000 euro uit. Daarnaast kunnen horeca-ondernemers gratis toegang krijgen tot de Diageo Bar Academy. Deze acties passen bij de initiatieven van moederbedrijf Diageo om de horeca-industrie...

Chichibu Intergalactic Japanse whisky reeks krijgt vervolg

Chichibu Intergalactic Japanse whisky reeks krijgt vervolg

De Nederlandse drankenimporteur Salud Distribution bracht vorig jaar editie 1 en 2 van de Chichibu Intergalactic Japanse whisky reeks op de markt. In 2020 krijgt de reeks een vervolg met editie 3 en 4.