Delftse brouwers herintroduceren klassiek bier

Beeld: Pixabay

Stadsbrouwerij Delftse brouwers gaat een amberbier brouwen met een rijke traditie. De Delftsche Knollaert komt al voor in een 16e eeuwse klucht. 

Klassieker

Het bier is een initiatief van Stads-Koffyhuis, De Delf, Café de Oude jan en Delts Brouwhuis. Ze brouwen het als amberbier met paradijszaad, korianderzaad en sinaasappelschil. Het bier is al meerdere keren opnieuw gebrouwen. In 1983 blies Jan Bos het bier nieuw leven in ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Locus Publicus, een biercafé in Delft. Hierna is het nog een aantal maal gebrouwen, maar de laatste jaren was dat niet het geval. John Brus, Delftse brouwer: "Ik voel me als brouwer schatplichtig aan het indrukwekkende Delftse bierverleden. De geschiedenis van Delft als florerende bierstad lang voor het blauwe aardewerk. Maar ook de erfenis van de grond waar onze brouwerij op rust. Het is dan ook een eer om deze - met recht – Delftse klassieker weer op de bierkaarten te zetten! En het is een heerlijke amber geworden! Gekruid met onder andere paradijszaad, een specerij dat vroeger via Delftshaven geïmporteerd werd uit verre oorden."

Bron: Delftse brouwers

Dossiers