Delrey Distillery presenteert Smoked Gin

28 januari 2021 Redactie BeverageNL

De Delrey Distillery uit Hengelo brengt een Smoked Gin op de markt. De kruiden en specerijen in de gin zijn eerst vier uur lang gerookt op appel en berkenhout. Vandaar de naam Smoked.

René Kamphuis en Jasmine Taraporewalla zijn de gezichten achter Delrey Distillery. Zij richtten in 2018 hun  distilleerderij op aan de Zoutwinningsweg 23 in Hengelo. Vakmanschap staat centraal in de distilleerderij. De productie is kleinschalig en alles gebeurt handmatig.

Gins

De Smoked Gin is de laatste creatie. ´Handcrafted´ staat er op het rokerig zwarte etiket van de Smoked Gin. Het recept is geheim. De makers laten alleen weten dat er twaalf kruiden en specerijen in verwerkt zijn die eerst vier uur lang zijn gerookt op appel- en berkenhout. Het resultaat is een robuuste, krachtige gin

Het is niet de eerste gin van de distilleerderij. In het assortiment zitten ook een London Dry Gin, een Hibiscus Gin,een Eastern Blue Gin en een Tangerine Saffron Gin. In die laatste is saffraan verwerkt, afkomstig van een plantage aan de voet van de Himalaya in India, het geboorteland van Jasmine.

Delrey Distillery

René en Jasmine produceren nu vooral gins, maar hebben serieuze plannen voor een breder assortiment. Zo werken ze aan een Delrey whisky en aan een Delrey rum. Daarnaast organiseren ze verschillende workshops in hun distilleerderij.

Altijd op de hoogte blijven?