Diageo koopt Aviation gin van Davos Brands

18 augustus 2020

Beeld: Diageo

Ondanks de grote gevolgen van de coronacrisis legt Diageo legt tot $610 miljoen neer voor het aviation gin. Dit is een van de snelst groeiende merken in de premiumbranche in de Verenigde Staten. De drank is ook in Nederland op de markt. 

Aanschafwaarde

Met de overname is tot $610 dollar gemoeid. Diageo, dat ook Guiness, Ketel 1 en Baileys in de portefeuille heeft, betaalt direct $335 miljoen en in de komende tien jaar tot $275 miljoen, afhankelijk van de winstontwikkeling van het drankenmerk. Tegelijk met Aviation gin neemt Diageo ook Astral Tequila, Sombra Mezcal en TYKU Sake over. Aviation gin is qua volume de tweede in de premium gin markt in de Verenigde Staten. Volgens Diageo komt dit deels door het toegankelijke smaakprofiel. Ivan Menezes, Chief Executive, stelt verder dat deze overname in lijn is met het beleid om merken met een hoge groeicijfers over te nemen.

Ryan Reynolds

Acteur Ryan Reynolds is en blijft deels eigenaar van het gin-merk. Hij is niet alleen gezicht van het merk, maar heeft een actieve rol in de dagelijkse leiding en het creatieve proces. Reynolds: “De bijdrage die ik met mijn merk, Maximum Effort Marketing, kan leveren,  is een van de meest voldoening gevende projecten waar ik ooit bij betrokken was. Ik wil Diageo bedanken voor het geweldige team en passie. We zijn opgewonden om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen met Aviation gin dat, ik beloof, net zo weinig leeswerk kost.”

Bron: Diageo

Altijd op de hoogte blijven?