Diageo presenteert 2020 special releases whiskycollectie

Diageo_collection of whisky 2020

Diageo lanceert 2020 Special Releases Single Malt Scotch Whisky Collection. Deze serie bestaat uit acht Cask Strength single malt Scotch whisky's, geproduceerd door enkele bijzondere distilleerderijen in Schotland. Deze exclusieve selectie is geïnspireerd door het thema 'Rare by Nature' en is samengesteld door Master Blender Dr. Craig Wilson.

Ieder jaar komt Diageo met whisky collectie. Ook dit jaar biedt de collectie een kennismaking met ongebruikelijke leeftijden en experimentele rijpingstechnieken, en bevat voor de allereerste keer een whisky die gerijpt is in Caribische pot-still rumvaten. Het overkoepelende thema, geïnspireerd op de bijzondere natuur in de omgeving van de distilleerderijen, is voor elke whisky verbeeld in de vorm van decoratieve en zeer gedetailleerde illustraties op de flessen.

Whiskyliefhebbers

"Voor het creëren van de Special Releases Collection van dit jaar heb ik een aantal van mijn favoriete distilleerderijen door heel Schotland geselecteerd, met echte whiskyliefhebbers in gedachten”, zegt Dr. Craig Wilson, Master Blender bij Diageo. “Wie van kruidige smaken houdt, zou ik aanraden onze Cardhu te proberen, en wie van rijke, intense en ronde smaken houdt, zou ik de 21 jaar oude Mortlach aanbevelen. Voor wie echt een heel zeldzaam onvergetelijk glaasje wil ontdekken, is er de whisky van de Pittyvaich - de enige reeds gesloten 'ghost'-distilleerderij in onze Special Releases Collection van dit jaar.”

Schotse distilleerderijen

De editie van 2020 illustreert de diversiteit van Diageo’s meest gekoesterde voorraden die in Schotland liggen te rijpen. De whisky's zijn afkomstig van gerenommeerde en minder bekende lokale distilleerderijen.

De collectie bevat onder andere de volgende whisky's: Pittyvaich, van de reeds gesloten distilleerderij Speyside, op smaak gebracht in oude 'first-fill' Bourbon-vaten; een Highland-expressie uit Dalwhinnie, sinds 1989 gerijpt in 'refill' okshoofdvaten; het beste van het eiland Skye, Talisker, voornamelijk gerijpt in Caribische pot-still rumvaten; en de vertrouwde Lagavulin, een perfecte expressie van het karakter van deze distilleerderij op het Schotse eiland Islay.

 

Dossiers
Lees ook
The Roast Room verwerkt Highland Park whisky’s in gerechten

The Roast Room verwerkt Highland Park whisky’s in gerechten

Onlangs lanceerde The Roast Room de menukaart voor de wintermaanden november en december. In een aantal gerechten zijn verschillende soorten Highland Park whisky’s verwerkt. De inspiratie hiervoor haalden de chef-kok, Marco Geurts en Bram Kaplan van Maxxium uit het nieuwe barbecue boek van The Bastard.

Droge worst van B&L met whisky

Droge worst van B&L met whisky

Brandt & Levie lanceert hun nieuwste product: een droge worst waarvoor ze deze keer de krachten bundelen met het Schotse whiskymerk Laphroaig.

Beleg je geld in whisky

Beleg je geld in whisky

Geld beleggen kan in verschillende sectoren. Tijdschrift Quote presenteerde onlangs 26 alternatieve beleggingen. Een daarvan was whisky. Nu blijkt whisky inderdaad een goede belegging te zijn. Afgelopen jaar steeg de waarde van zeldzame whisky met 23 procent.