Diageo’s Special Releases Whisky collectie 2021

1 november 2021 Redactie BeverageNL

Diageo presenteert een nieuwe Special Releases Single Malt Scotch Whisky collectie met de naam ‘Legends Untold’. De editie van 2021 brengt de onvertelde verhalen van de distilleerderijen uit de collectie met behulp van augmentend reality tot leven.

Volgens oude mythes beschermden bovennatuurlijke wezens de harten van afgelegen, Schotse distilleerderijen voor een eeuwigheid met hun kracht. Deze mythische wezens komen in de nieuwe special edition tot leven. De collectie benadrukt de diversiteit van Diageo's in Schotland gerijpte whisky-voorraden. Voor de eerste keer bevat de verpakking uitgesproken en zeer gedetailleerde illustraties, van de hand van de digitale illustrator Ken Taylor. Zijn kenmerkende stijl en interpretatie van mythische wezens is geïnspireerd op zijn portfolio met popcultuur-kunstwerken.

Legends Untolds

Voor het samenstellen van de Legends Untold-collectie selecteerde meesterblender Dr. Craig Wilson elk van de whisky’s persoonlijk: "Voor de Legends Untold-collectie hebben we ons verdiept in de hoofdkenmerken van verschillende klassieke distilleerderijen. Geïnspireerd door de mythische wezens van de collectie hebben we nieuwe smaakdiepten onthuld, de essentie van het unieke profiel van elke whisky omarmd en daarmee de legende die het tot leven brengt aan het licht gebracht. De collectie van dit jaar is nog maar het begin van het verhaal”.

Door het scannen van de QR-code op de verpakking komen de legendes tot leven en wordt het verhaal van de Single Malts verteld. Whisky-fans worden vervolgens begeleid door een ‘mixed reality’, ontworpen om de zintuigen te prikkelen, allemaal vanuit het comfort van het eigen huis.

Acht whisky's 

De collectie bestaat uit acht bijzondere whisky’s. Waaronder:

  • De donkere, robuuste en rijke Speyside Mortlach 13-Year-Old van de Speyside Dufftown distilleerderij
  • Een zilt, brutaal vuurspuwend zeemonster van een malt met rokerige ondertoon in de Talisker 8-Year-Old
  • Een zeldzame Highland-verschijning van de Royal Lochnagar met een vleugje lentefrisheid
  • En twee unieke en betoverende uitingen van de Lagavulin, 'The King of Islay': een krachtig intense, maar perfect uitgebalanceerde zoete en zoute 12-Year-Old en, het kroonjuweel, een 26-Year-Old, gefinished in first fill Pedro Ximenez/Oloroso vaten van eerste vulling.

Altijd op de hoogte blijven?