Diageo verwerft meerderheidsbelang non-alcoholische drankenproducent

Seedlip

Het Britse drankenconcern Diageo heeft een meerderheidsbelang verworven in Seedlip. Dit bedrijf produceert non-alcoholische alternatieven voor drank. Distill Ventures, een dochteronderneming van Diageo, verkreeg in 2016 al een minderheidsbelang in Seedlip. 

De oprichter van Seedlip, Ben Branson, blijft betrokken bij het bedrijf. Hij richtte Seedlip in 2015 op. Zijn doel was om een drankje te maken dat 'je kunt drinken als je niet wilt drinken'. De basis van zijn recepturen werd een boekje over distilleren uit de 17e eeuw. De drie varianten, Spice 94, Garden 108 en Grove 42, zijn inmiddels verkrijgbaar in vijfentwintig verschillende landen. Deze drankjes kunnen zowel gemixt als puur gedronken worden.

Seedlip is het eerste non-alcoholische merk in het portfolio van Diageo. John Kennedy, de topman van Diageo in Europa, Turkije en India: "Seedlip is een revolutionair merk in een van de spannendste markten in onze industrie. Ben is een voortreffelijk ondernemer die een merk heeft opgebouwd dat het hele segment naar een hoger niveau tilt. We zijn verheugd dat we met hem blijven samenwerken."

Lees ook
A long stride

A long stride

‘A long stride’ is het eerste boek van de geschiedenis van het merk en bedrijf Johnnie Walker. Het boek werpt een frisse blik op de creatie en evolutie van een wereldwijd whiskymerk.

Lyre's in de prijzen bij International Wine and Spirit Competition

Lyre's in de prijzen bij International Wine and Spirit Competition

Lyre's heeft een gouden medaille en de overwinning binnen de categorie non- en laag alcoholische dranken in de wacht gesleept tijdens de 2020 International Wine and Spirit Competition (IWSC) met Lyre's Ameretti. In totaal won de drankenproducent acht medailles tijdens deze internationale competitie.

Diageo presenteert 2020 special releases whiskycollectie

Diageo presenteert 2020 special releases whiskycollectie

Diageo lanceert 2020 Special Releases Single Malt Scotch Whisky Collection. Deze serie bestaat uit acht Cask Strength single malt Scotch whisky's, geproduceerd door enkele bijzondere distilleerderijen in Schotland. Deze exclusieve selectie is geïnspireerd door het thema 'Rare by Nature' en is samengesteld door Master Blender Dr. Craig Wilson.