Diageo verwerft meerderheidsbelang non-alcoholische drankenproducent

19 augustus 2019

Het Britse drankenconcern Diageo heeft een meerderheidsbelang verworven in Seedlip. Dit bedrijf produceert non-alcoholische alternatieven voor drank. Distill Ventures, een dochteronderneming van Diageo, verkreeg in 2016 al een minderheidsbelang in Seedlip. 

De oprichter van Seedlip, Ben Branson, blijft betrokken bij het bedrijf. Hij richtte Seedlip in 2015 op. Zijn doel was om een drankje te maken dat 'je kunt drinken als je niet wilt drinken'. De basis van zijn recepturen werd een boekje over distilleren uit de 17e eeuw. De drie varianten, Spice 94, Garden 108 en Grove 42, zijn inmiddels verkrijgbaar in vijfentwintig verschillende landen. Deze drankjes kunnen zowel gemixt als puur gedronken worden.

Seedlip is het eerste non-alcoholische merk in het portfolio van Diageo. John Kennedy, de topman van Diageo in Europa, Turkije en India: "Seedlip is een revolutionair merk in een van de spannendste markten in onze industrie. Ben is een voortreffelijk ondernemer die een merk heeft opgebouwd dat het hele segment naar een hoger niveau tilt. We zijn verheugd dat we met hem blijven samenwerken."

Altijd op de hoogte blijven?