Distilleerderij Herman Jansen in de prijzen op World Spirits Awards

31 maart 2022 Redactie BeverageNL

De Schiedamse distilleerderij Herman Jansen viel in de prijzen tijdens de World Spirits Awards. Niet alleen kreeg Herman Jansen ‘Master Distillers Choice’ een gouden medaille. Ook Master Distiller Ad van der Lee werd gelauwerd met de Achievement Award.

Deze Achievement Award wordt alleen uitgereikt bij bijzondere prestaties. Master Distiller Ad van der Lee is de derde persoon die deze prijs in ontvangst neemt. Hij kreeg de prijs vanwege zijn belangrijke rol in de ontwikkeling van karaktervolle jenevers door de jaren heen. Diederik Jansen, directeur van distillateur Herman Jansen Beverages Nederland: “Het is een eer om Ad binnen de gelederen te hebben. Ad van der Lee is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van onder andere het merk Notaris Jeneverspecialiteiten. Hij verdient deze prijs!”

Master Distillers Choice

Daarnaast kreeg Herman Jansen ‘Master Distillers Choice’ een gouden medaille. De productie van deze nieuw samengestelde moutwijnjenever start met de aloude werkwijze waarop drie soorten granen tot moutwijn worden gestookt in traditionele ketels. De later toegevoegde jeneverbes geeft een kruidig en fris accent aan het inmiddels houtgelagerde karakter. De blend is samengesteld uit verschillende jaargangen en gelagerd op diverse houtsoorten, waaronder American oak en Europees eiken. De moutwijnjenever uit 2010 is, na vier jaar lagering op een Weinbrand vat, in 2014 ter ‘finishing’ en verfijning overgeheveld naar een PX Sherry vat.

Herman Jansen

Het winnen van de genoemde prijzen betekent voor de distilleerderij dat “de oorspronkelijke waarden van moutwijnjenever zeer goed combineerbaar zijn met de eigentijdse beleving van spirits.” Het familiebedrijf Herman Jansen uit Schiedam produceert al sinds 1777 gedistilleerde dranken. De jeneverbranderij groeide uit tot een bedrijf dat wereldwijd actief is en diverse gedistilleerde dranken in het assortiment heeft.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?