Drankenbranche in de media – week 10

12 maart 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Pixabay

Heineken stopt met de activiteiten in Rusland, wodka leeggieten uit protest en de start van de Argentijnse wijnoogst. Wat verscheen er de afgelopen week over de drankenbranche in de media?

Heineken stopt in Rusland
Bierbrouwer Heineken zet een punt achter de productie en verkoop van en adverteren voor het merk Heineken in Rusland, meldt RTL Nieuws. Heineken verkoopt niet alleen bier, maar produceert in Rusland ook veel lokale biermerken. In een reactie is op de oorlog in Oekraïne legt Heineken alle activiteiten stil. "Heineken wil geen financieel voordeel meer hebben uit de Russische activiteiten."

Argentijnse wijnoogst
In Argentinië is de wijnoogst begonnen. In PZC een artikel over Sven Piederiet, de ceo van het Nederlandse wijnhuis Salentein in de Argentijnse provincie Mendoza. “De grond is hartstikke genereus.”

Likeur voor Internationale Vrouwendag
Distilleerderij Rutte presenteerde op internationale Vrouwendag de nieuwe likeur ‘Dochters van Dordrecht’. Een likeur met echte vanille met een tikje amandel en gember. RTV Dordrecht was erbij en deed verslag.

Chateau Amsterdam
De Telegraaf brengt een bezoek aan Chateau Amsterdam. Dit wijnhuis produceert jaarlijks tienduizenden flessen wijn gemaakt van druiven uit verschillende Europese landen. Bijvoorbeeld een Duitse riesling in combinatie met een Spaanse moscatel.

Menciadruif
Hilary Akers schrijft in het FD over menciadruif. Deze Spaanse druif van een oud ras wordt nu door jonge avontuurlijke wijnboeren opnieuw gebruikt. Dat resulteert in heerlijke wijnen aldus Hilary.

Wodka
Ook in het Dagblad van het Noorden gaat het over de oorlog in de Oekraïne. De krant meldt dat er flessen wodka uit protest worden leeggegoten in de gootsteen. “De grap is dat er in Rusland bijna geen wodka meer wordt geproduceerd.”

AB InBev
In De Tijd een artikel van Stefaan Michielsen over Ab InBev. “Na een periode van gedurfde overnames moet AB InBev zich meer gaan toeleggen op het realiseren van zelfstandige groei. Met het oog daarop worden de financiële prikkels voor het management bijgestuurd.”

 

Altijd op de hoogte blijven?