Drankenbranche in de media – week 17

2 mei 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Pixabay

Online veilingmeester van wijnen, wijn verkopen uit een tank en de invloed van klimaatverandering op wijn. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij over de drankenbranche in andere media? 

Drankenwinkel
Martijn en Erica Alberts van het Wijn- en Whiskyhuis in Nijverdal kochten onlangs hun pand. Reden voor Tubantia om een bezoek te brengen aan deze drankenwinkel. “Wij gaan voor pure dranken met zo min mogelijk toevoegingen.”

Onlineveilingmeester van wijnen
In het FD een interview met Patricia Verschelling, onlineveilingmeester van wijnen bij Catawiki. “‘Ik heb contact met handelaren en particulieren die een collectie bijzondere wijnen willen veilen. Soms komt die mee met een erfenis. Ik kijk of de wijnen echt zijn, wat ze waard zijn en of ze in goede conditie zijn.”

WineTank
Bij WineTank, de winkel van Floriaan Mathijsen en compagnon Wouter Kloppenburg in Rotterdam, kun je de wijn vers van de tank kopen, meldt het AD. “Een aantal zijn zelfs gekoeld, waardoor je gelijk op een warme dag ermee in het park kan zitten.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Wijndomein Belgische kust
Pieter Vitse is samen met zijn vrouw Nathalie Boydens gestart met het planten van 6.000 druivenstokken bij het Belgische Bredene. Dit moet volgens HLN het eerste wijndomein aan de Belgische kust worden. “Het klimaat aan zee heeft zeker zijn voordelen.”

Het ‘Servaoske'
De Sint Servaasbasiliek in Maastricht heeft zijn eigen bier, het ‘Servaoske'.Dit bier is ontwikkeld in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers en gemaakt door de Stadsbrouwerij Maastricht, aldus RTV Maastricht.

Rusland
AB InBev wil de banden met Rusland verbreken, meldt Foodbusiness. “De bierbrouwerij kondigde eind vorige week aan het minderheidsbelang in de joint venture AB InBev Edes te willen verkopen. Daarvoor is het al actief in gesprek met de Turkse partner Anadolu Efes.”

Whisky Festival
Het Eindhovens Dagblad was aanwezig bij de twaalfde editie van het internationale Whisky Festival van Zuid-Nederland in Oostelbeers. “Voor whisky moet je geduld hebben.”

Klimaatverandering
“Hoe klimaatopwarming de wijnen van de Bourgogne snel aan het veranderen is”, kopt Business AM. “Met het opwarmende klimaat is de expressie van de klassieke wijnen van de Bourgogne echter aanzienlijk veranderd, waardoor de kernbegrippen van typiciteit en terroir, en misschien zelfs de duurzaamheid van de historische hiërarchie van Bourgondië, worden uitgedaagd.”

 

Altijd op de hoogte blijven?