Drankenbranche in de media -week 27

8 juli 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Unsplash

Statiegeld op wijnflessen, geen bierverkoop in stadions WK Voetbal in Qatar en de oudste wijnstok ter wereld. Wat lazen we deze week over de drankenbranche? Een greep uit de media.

Klimaatverandering
“Brabantse wijnen worden beter door klimaatverandering”, kopt BN de Stem. Aan het woord komen verschillende Brabantse wijnbouwers. “Omdat de temperatuur is gestegen, hebben de druiven meer suikers dan twintig jaar geleden. Dat proef je terug in de wijn.”

Statiegeld op wijnflessen
De verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot werkt sinds kort met statiegeld op wijn en speciaalbier. Maar is dat ook echt milieuvriendelijker? Dagblad Trouw zocht het uit.

Fraude Bordeauxwijn
“De Franse politie heeft deze week een netwerk opgerold dat zich bezighield met de verkoop van wijn die zogenaamd uit de Bordeauxstreek kwam”, meldt de Leeuwarder Courant. “In het echt ging het om goedkope wijn uit geheel andere streken.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Bier van bananen
“Neder Groep presenteert, in samenwerking met de Amsterdamse Brouwerij Kleiburg, de Biri Bana: het allereerste speciaalbier gemaakt met Nederlandse bananen”, staat er te lezen op de website van AGF. “Een biertje met een boodschap, want de banaan dreigt uit te sterven.”

Oudste wijnstok
In een noordoostelijke hoek van Slovenië staat de oudste wijnstok ter wereld. Deze werd ergens in de late 16e eeuw geplant. “Hij levert al meer dan 400 jaar druiven”, aldus Business AM. Jaarlijks worden er 100 flessen van 25cl van geproduceerd.

Geen bier in stadions WK Voetbal
Tijdens het aankomende WK voetbal in Qatar wordt er geen bier verkocht in de stadions. Voetbal International: “In het islamitische Qatar is de consumptie van alcohol in het openbaar verboden, maar voor het WK worden de regels wat versoepeld.” Zo kunnen supporters op bepaalde tijdstippen bier kopen in de FIFA-fanzone in het Al Bidda Park in Doha.

 

Altijd op de hoogte blijven?