Drankenbranche in de media – week 7

18 februari 2022
Foto: Scott Warman / Unsplash

De comeback van Etna wijnen, stijgende bierprijzen, en het 125 jarig jubileum van een wijnhandel. Wat schreven andere media deze week over de drankenbranche?

Etna-wijnen
Business AM besteedt aandacht aan de comeback van de Etna-wijnen. Zowel gevestigde wijnmakers als jonge talenten zijn weer in de ban geraakt van Europa’s hoogste actieve vulkaan. Met spectaculaire resultaten.

Pesticiden in supermarktwijn
In het AD aandacht voor goedkope supermarktwijn. Voor die lage prijs zijn grootschalige productie en het gebruik van pesticiden noodzakelijk. En deze pesticiden zitten ook in de wijn.

Stijgende bierprijzen
De prijzen van grondstoffen stijgen, ook voor de grote brouwers. Heineken verhoogt daarom de prijzen, meldt De Limburger. Door consumenten meer te laten betalen wil de bierbrouwer de gestegen prijzen grondstoffen, transport en verpakkingen compenseren. Ook dagblad Trouw schrijft hier een artikel over.

Ook het FD heeft aandacht voor de gestegen prijzen van bier. Heeft dit gevolgen voor de bierconsumptie, die tijdens de coronapandemie is ingezakt?

Rendement whisky
Whisky levert een beter rendement op dan goud en olie. Waardoor komt dit? Ruben Wolvekamp van wil dat ook voor zijn whiskymerk Vink. Hij vertelt over zijn ambities in het Parool.

125 jaar Wijnhandel Appeldoorn
Wijnhandel Appeldoorn in Velp viert dit jaar het 125 jarig jubileum. De Gelderlander bezoekt de wijnhandel en spreekt met de huidige eigenaar Arnoud Appeldoorn, die in de voetsporen van zijn vader, zijn grootvader en zijn overgrootvader trad.

Trends alcoholvrij
De populariteit van alcoholvrij neemt toe. Entreemagazine zet de nieuwste en grootste ontwikkelingen op een rij.

Mix tussen bier en wijn
Omroep Flevoland bezoekt Bierbrouwerij Stijl in Almere Haven vanwege hun nieuwe drank Flevolandse Grape Ale, een mix tussen bier en wijn. Voor het bier gebruiken de brouwers Flevolandse ingrediënten en de wijn komt van overgebleven druivenpulp van Hof van Almere.

Topjaar export Franse wijn en sterke drank
De export van Franse wijn en sterke drank steeg in 2021 tot een recordhoogte, meldt Nu.nl. De oorzaken zijn volgens brancheorganisatie FEVS bij het vervallen van Amerikaanse importtarieven op Franse drank en het economisch herstel.

Altijd op de hoogte blijven?