Drie tips om bier snel op temperatuur te krijgen

Koud Bier_Unsplash

Foto: Unsplash

Het is zomer en de temperaturen stijgen. Dan smaakt een koud biertje. Maar wat als je bent vergeten om het bier koud te zetten? Bierplatform Bierista.nl geeft drie handige tips om bier snel op temperatuur te krijgen.

Bierista is een biercommunity met duizenden gediplomeerde bierambassadeurs. Hier zit veel bierkennis. Op de vraag hoe deze bierkenners hun bier op tropische dagen snel op de juiste temperatuur krijgen, sprongen drie tips eruit.

1. Zout
De eerste methode is van scheikundige aard en wordt door veel Bierista’s gebruikt. Hiervoor heb je water, ijsblokjes en zout nodig. Vul een emmer, teiltje of de wasbak met koud water. Gooi er wat ijsblokjes bij en flink wat zout. Roer zodat dat het zout zich kan oplossen. Leg je flesjes bier nu in het water en roer nog eens. Het bier is volgens de bierkenners van Bierista koud in 100 tellen.

2. Toiletpapier
De tweede tip die Bierista geeft is nog simpeler. Wikkel een fles bier in een krant. Dompel het bier onder in de water en leg het op een koude, liefst wat winderige plek. Heb je een vriezer? Dan kan het nog simpeler. Wikkel je flesje in toiletpapier, maak het goed nat en leg het in de vriezer.

3. Perslucht
De derde methode is de snelste, koud bier binnen vijftien seconden.Hiervoor heb je een flesje perslucht nodig. Hou het flesje op de kop en spuit de lucht tegen het flesje. Je hebt al ijsvorming binnen luttele seconden. Wees wel voorzichtig, want ook bij 30 graden Celsius kan je hand razendsnel aan de fles vastvriezen.

Dossiers
Lees ook
Brouwerij Spreek Bier schenkt 1000 liter bier aan horecaondernemers

Brouwerij Spreek Bier schenkt 1000 liter bier aan horecaondernemers

Door de aangescherpte coronamaatregelen heeft de Nederlandse horeca het moeilijk. Daarom schenkt Brouwerij Spreek Bier uit Nijmegen 1000 liter bier aan de horecaondernemers die hulp nodig hebben.

Texelse Bierbrouwerij kiest voor NetSuite + Crafted ERP van FoodQloud

Texelse Bierbrouwerij kiest voor NetSuite + Crafted ERP van FoodQloud

Om de volgende stap in het groeiproces te kunnen faciliteren heeft de Texelse Bierbrouwerij besloten een nieuw Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem te implementeren. Thijs Weber, CFO van de Texelse Bierbrouwerij: “Met NetSuite + Crafted ERP van Quistor FoodQloud kiezen we voor een toekomstbestendige cloud-based bedrijfsapplicatie, specifiek voor...

Staatssecretaris presenteert ontwerpbesluit voor statiegeld op blikjes

Staatssecretaris presenteert ontwerpbesluit voor statiegeld op blikjes

Staatssecretaris van Veldhoven informeert de Tweede Kamer over het ontwerpbesluit voor verplicht statiegeld op blikjes. Als het aantal blikjes in zwerfafval volgend jaar niet 70% lager is, voert het kabinet statiegeld in op blikjes. De wet bepaalt dat het statiegeld minstens 15 cent wordt, zoals dat ook bij kleine plastic flessen geldt.