Duurzaamheidscode voor Chileense wijn

8 april 2015

03Chileense-wijn-169x300 Wijnmaakster Noelia Ortiz sprak over duurzaamheid in Chileense wijn op Dranken Pakket Expo 2014.

Wereldwijd is Chili in volume de vierde wijnexporteur van gebottelde wijn, na Spanje, Italië en Frankrijk. In 2013 exporteerde het land ruim 28 miljoen liter gebottelde wijn naar Nederland, met een waarde van ruim 67 miljoen euro. Vele importeurs hebben in hun assortiment plaats ingeruimd voor Chileense wijn, en in de afzet kan daarbij in toenemende mate het argument gebruikt worden dat deze wijn bovengemiddeld milieuvriendelijk geproduceerd wordt.

Op de vorige editie van de vakbeurs Dranken Pakket expo in Houten presenteerde Chili zich al grootschalig als koploper in duurzaam geproduceerde wijn. Het land heeft er goede bodem- en klimaatomstandigheden voor, en beschikt ook over de hooggespecialiseerde wijnmakers die nodig zijn om biologische wijnen van goede kwaliteit te produceren. Onder consumenten is duurzaamheid een keuzefactor van gestaag toenemend belang. De samenwerkende Chileense wijnexporteurs doen er alles aan om hun prestaties op dat gebied in de afzetmarkten duidelijk te maken.

Lees het hele artikel in de nieuwe uitgave. Vraag een proefnummer aan of abonneer je en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte blijven?