Eén gin-tonic voor één komkommer

komkommer_pixabay

Donderdag 13 juni en vrijdag 14 juni viert Hendrick’s Gin World Cucumber Day op een bijzondere manier. Bij poppodium Annabel in Rotterdam wordt de Hendrick's Gin Grand Garnisher onthuld. Bezoekers van het evenement krijgen deze dagen een gin-tonic tegen betaling van één komkommer.

De Hendrick's Gin Grand Garnisher is de grootste komkommergarneringstruck ter wereld. De machine snijdt zo'n achttien komkommers per uur, die gebruikt kunnen worden voor de garnering van een glas gin-tonic.

Komkommer is een belangrijk ingrediënt van Hendrick's Gin. Samen met de essence van roos en elf andere planten van over de wereld zorgt de komkommer voor de verfrissende smaak van de gin. Daarnaast wordt komkommer vaak gebruikt als garnering. Lesley Gracie is de vrouw achter Hendrick's Gin.

Aanmelden voor de onthulling van Hendrick's Gin Grand Garnisher kan op de Facebookpagina van dit evenement.

 

 

Dossiers
Lees ook
Nieuwe editie Gin & Tonic

Nieuwe editie Gin & Tonic

Gin blijft populair. Zo creëren cocktailbars en restaurants hun eigen gin en hebben veel bars een aparte ginkaart. Daarnaast zijn er gins die van kleur veranderen en alcoholvrije gins. Reden voor uitgeverij Lannoo om met een nieuwe editie van de Gin en Tonic-bijbel te komen.

BLOOM brengt nieuw pre-mixed gin-tonics op de markt

BLOOM brengt nieuw pre-mixed gin-tonics op de markt

BLOOM brengt twee nieuwe pre-mixed gin-tonics op de markt, Ready to Drink gin & tonic of gin & Rose Lemonade. Hiermee springt het ginmerk in op de groeiende populariteit van pre-mixed gin-tonics in de supermarkt.  Het gebruik van gin als basis voor een cocktail wordt steeds populairder. Dit is ook terug te zien in het pre-mixed segment....

Alcoholvrij alternatief voor gin

Alcoholvrij alternatief voor gin

Pernod Ricard Nederland en Ceder's Drinks Ltd brengen samen een alcoholvrij alternatief voor gin op de Nederlandse markt. Ceder's bevat volgens de makers alle smaken van gin, maar zonder de alcohol. De eerste variant Ceder's Crisp wordt eind juni gelanceerd.