Eén gin-tonic voor één komkommer

komkommer_pixabay

Donderdag 13 juni en vrijdag 14 juni viert Hendrick’s Gin World Cucumber Day op een bijzondere manier. Bij poppodium Annabel in Rotterdam wordt de Hendrick's Gin Grand Garnisher onthuld. Bezoekers van het evenement krijgen deze dagen een gin-tonic tegen betaling van één komkommer.

De Hendrick's Gin Grand Garnisher is de grootste komkommergarneringstruck ter wereld. De machine snijdt zo'n achttien komkommers per uur, die gebruikt kunnen worden voor de garnering van een glas gin-tonic.

Komkommer is een belangrijk ingrediënt van Hendrick's Gin. Samen met de essence van roos en elf andere planten van over de wereld zorgt de komkommer voor de verfrissende smaak van de gin. Daarnaast wordt komkommer vaak gebruikt als garnering. Lesley Gracie is de vrouw achter Hendrick's Gin.

Aanmelden voor de onthulling van Hendrick's Gin Grand Garnisher kan op de Facebookpagina van dit evenement.

 

 

Dossiers
Lees ook
West-Vlaamse ondernemers presenteren nieuwe gin

West-Vlaamse ondernemers presenteren nieuwe gin

De West Vlaamse ondernemers Carl Gheysen van The Grape nv en Lorenz Goeminne van Universal Spirits Compagny 1870 hebben gezamelijk een nieuwe gin gemaakt, The Perfect Crime. Hiermee willen de Vlamingen de internationale markt veroveren.

GIN & Mocktails

GIN & Mocktails

Kosmos Uitgevers brengt dit voorjaar twee nieuwe titels op de markt, GIN en Mocktails. Met deze twee nieuwe boeken kan iedereen zijn of haar favoriete (alcoholvrije) cocktail maken! GIN Op 19 maart verschijnt het boek GIN: shake, mix, stir van Dan Jones. Met dit boek leert de lezer hoe je moet shaken, mixen en stirren – en vooral – hoe je moet drinken....

Caribische gin uit Bonaire

Caribische gin uit Bonaire

Bonaire heeft een eigen gin met de naam Salu! van The Cadushy Distillery. Salu! betekent op je gezondheid. De gin is gemaakt van 13 'botanicals', zoals Kadushi cactus, Aloë Vera en Yerba di Holé en jeneverbes.  Eric Gietman, de distilleerder en eigenaar van The Cadushy Distillery, heeft vier jaar gewerkt aan de receptuur. Hij ging hiervoor specifiek...