'Een goede beurs moet onderscheidende, nieuwe, verrassende producten bieden'

Slijterij van der Linden

Angelique van der Linden, vinoloog en liquorist is eigenaar van het familiebedrijf Slijterij - Wijnhandel Van der Linden te Soest. Ze overweegt om de nieuwe vakbeurs More than Drinks Inspiration! te bezoeken.

Momenteel is Angelique met haar team druk bezig met het aanpassen van het assortiment van haar bedrijf. "We gaan ons meer positioneren als de specialist op gedistilleerd gebied. We willen bijzondere en onderscheidende dranken verkopen die niet bij iedere slijter staan." Er staan al zo’n 250 verschillende whisky’s op de plank bij Van der Linden.

Slijterij-Wijnhandel Van der Linden

Op het gebied van wijn hoeft het assortiment van Van der Linden niet te veranderen. "Ons wijnassortiment is al jaren ijzersterk met onze importgroep 'Les Genereux' ", licht Angelique toe. "Dit betreft rechtstreekse import vanaf de wijnboer, zo ons centrale magazijn in." Op de website staat hierover: "De wijnen van Les Genereux worden vanuit de hele wereld rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd. Daardoor hebben we direct contact met de producent en is er geen sprake van een extra tussenhandel. We kunnen de klant dus altijd een interessante, scherpe, prijs-kwaliteit verhouding aanbieden. Jaarlijks bezoeken we zelf een aantal van onze wijnboeren en komen verschillende wijnboeren naar Nederland voor proeverijen. Zo zien zij hoe wij werken met hun product. En de klant hoort uit eerste hand hoe de laatste oogst is geweest en hoe de wijnen zich ontwikkelen."

Daarnaast verkoopt Van der Linden natuurlijk ook speciaalbieren. "Op dit moment hebben we een kleine 200 verschillende binnen- en buitenlandse speciaalbieren in het assortiment." Ook organiseert Angelique regelmatig proeverijen en cursussen.

De Slijterij-Wijnhandel heeft een lange geschiedenis. In 1910 richtten Jan van der Linden en Cornelia ten Haaf ‘Café de Tramhalte’ op. In die tijd reed er een paardentram van Soest naar Baarn. Bij hen voor de deur was de laatste halte voordat de paardentram doorreed naar Baarn. De passagiers dronken vaak nog een borreltje bij Jan en Cornelia. Hier startte de eerste generatie Van der Linden de geschiedenis. Jaren later ontstond de slijterij.

More than Drinks Inspiration

Angelique heeft jarenlang de Dranken & Pakket Expo bezocht. Dit jaar overweegt ze om More than Drinks Inspiration!, de opvolger van de Dranken& Pakket Expo, te bezoeken.

Waar moet een goede beurs voor haar aan voldoen? "Ik vind dat een goede beurs onderscheidende, nieuwe, verrassende producten moet bieden, speciaal gericht op de laatste maanden van het jaar. Door middel van interessante workshops en proeverijen krijgt de bezoeker onbekende, maar wel relevante informatie."

More than Drinks Inspiration! wordt het nieuwe vakevenement voor de gehele drankenbranche. Van leveranciers tot slijters, groothandel en retail. Alea Publishers en de redactie van vakblad More than Drinks! bedachten een nieuw concept voor deze beurs met als doel de hele branche op de hoogte te brengen van de actuele stand van zaken in de drankenretail. Natuurlijk is er een uitgebreide beursvloer waar klanten en aanbieders elkaar kunnen treffen. Maar de beurs onderscheidt zich door een programma van korte, dynamische, informatieve en inspirerende seminars en workshops.

Lees ook
Enthousiasme van standhouders, bezoekers en sprekers voor MTDI

Enthousiasme van standhouders, bezoekers en sprekers voor MTDI

Roeland Dobbelaer, Commercieel directeur van Alea Publishers en beursmanager van More than Drinks Inspiration 2020! is zeer tevreden over de belangstelling voor het nieuwe event. In een rondschrijven laat hij weten: "De afgelopen weken waren zeer succesvol voor de organisatie van More than Drinks Inspiration! 2020. "

Waarom gaat slijter Annie van Bergen naar More than Drinks Inspiration?

Waarom gaat slijter Annie van Bergen naar More than Drinks Inspiration?

Op 6 en 7 september vindt de nieuwe vakbeurs More Than Drinks Inspiration! plaats in Nieuwegein. Voor slijter Annie Bergen staat het vast dat ze deze gaat bezoeken. Het inspirerende van een drankenbeurs, gekoppeld aan nieuwtjes op allerlei gebied, zorgt ervoor dat ze deze kans om nieuwe ideeën op te doen, niet aan zich voorbij laat gaan.

Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

De inschrijving voor More than Drinks Inspiration! 2020 is nu geopend! Deze nieuwe vakbeurs richt zich op alle professionals in de drankenbranche. Bezoekers kunnen zich nu hier inschrijven. Abonnees van More than Drinks!, Vlees+, Vismagazine, FoodPersonality of Foodlog.nl schrijven zich gratis in.