Eerste Belgische brouwerij voor alcoholvrije speciaalbieren

1 juli 2019

De 30-jarige Stijn Panis start de eerste Belgische brouwerij voor alcoholvrije speciaalbieren. De brouwerij heeft de naam Force Majeure gekregen en het eerste bier Traditional Blond is verkrijgbaar in verschillende cafés en speciaalzaken in Hasselt en Genk, meldt De Tijd.

Panis mist in het Belgische assortiment alcoholvrije speciaalbieren en wil dit gat vullen met Force Majeur. " Er zijn een paar alcoholvrije speciaalbieren, zoals de Leffe 0,0%. Maar terwijl die laatste afgeleiden zijn van bestaande bieren, brouwt Force Majeure als eerste uitsluitend alcoholvrije speciaalbieren op basis van eigen recepten", vertelt hij aan De Tijd.

Twee jaar geleden kwam Panis op het idee en vorig jaar zei hij zijn baan als financieel consultant op bij KPMG, zodat hij zich volledig kan toeleggen op zijn alcoholvrije speciaalbieren. Voorlopig brouwt hij het bier niet zelf, maar vindt het productieproces plaats bij  een West Vlaamse brouwer. Als het eerste bier Traditional Blond aanslaat wil hij snel de productiecapaciteit vergrote. Ook moet later dit jaar de Force Majeure Tripel verschijnen.

Bron: De Tijd

Altijd op de hoogte blijven?