Empack 2021 verschuift naar september 2021

11 februari 2021 Redactie Food
Foto: Easyfairs

Verpakkingsbeurs Empack is verplaatst naar 8 en 9 september 2021. De vakbeurs stond gepland voor 31 maart en 1 april 2021, maar organisator Easyfairs heeft vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus besloten om de beurs te verschuiven.

“Vanwege de grote onzekerheid over de doorgang van de beurs hebben wij een inventarisatie gedaan onder onze huidige exposanten ten aanzien van het doorgaan van Empack op de huidige datum of een verplaatsing naar september 2021. Hieruit blijkt dat een grote meerderheid ervoor kiest om hun deelname door te schuiven naar het najaar. In goed overleg is daarom besloten de beurs te verplaatsen”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen namens het beursteam van Empack .

Veiligheid en gezondheid

Van den Nieuwenhuizen: “De keuze om het event te verplaatsen was onvermijdelijk. Wij waren goed voorbereid om Empack op een veilige en verantwoorde manier te kunnen organiseren, maar in de afgelopen periode veranderde de coronasituatie razendsnel. Op dit moment geldt er zelfs een verbod op beurzen en evenementen. Daar hebben wij alle begrip voor, want we moeten dit virus zo snel mogelijk onder controle krijgen. Ook verwachten wij dat de maatregelen die gericht zijn op zo min mogelijk persoonlijke contacten en reisbewegingen voorlopig nog van kracht zullen blijven. Hierdoor veranderde ook het sentiment onder de exposanten en dat begrijpen wij als geen ander. Vandaar dat wij gezamenlijk besloten hebben om Empack uit te stellen naar 8 en 9 september 2021.”

Empack 3.0

De laatste Empack editie vond plaats in 2019 in de Brabanthallen. “We kijken enorm uit naar het weer kunnen faciliteren van een ontmoetingsplek waar zaken doen centraal staat, maar waar ook kennis opgedaan kan worden tijdens een vernieuwde Empack 3.0 editie. Aankomende maanden zullen we ons focussen op het digitale kennisplatform, daar waar we onze bezoekers van actuele informatie willen voorzien waar zij naar op zoek zijn. Onze bezoekers gebruiken naast de fysieke editie van Empack, namelijk het gehele jaar door ons online platform om verpakkingsoplossingen te vinden voor uitdagingen waar zij dagelijks mee te maken hebben”, aldus van den Nieuwenhuizen.

Digitale kennisplatform

In een dynamische sector zoals die van de verpakkingstechnologie, loont het om de vinger aan de pols te houden en te weten welke trends, uitdagingen en kansen actueel zijn. Met het wegvallen van de fysieke editie van Empack in 2020 en de editie in maart 2021, is het verlangen naar het samenkomen en kennisdeling alleen maar gegroeid. Van den Nieuwenhuizen: “Zoals eerder genoemd bieden we op dit moment al relevante content aan, aan onze online bezoekers. Columns geschreven vanuit onze kennispartners, waarmee we later de link leggen met de fysieke editie. Onze exposanten krijgen middels interviews en de rubriek ‘in the spotlight’ de mogelijkheid om hier een rol in te spelen en extra zichtbaarheid te genereren. De basis van het platform staat al online, maar de exacte inrichting en vormgeving wordt later geïmplementeerd.”

De eerstvolgende editie van Empack vindt plaats op 8 en 9 september 2021 in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. De beursvloer telt jaarlijks meer dan 300 exposanten, die bezocht worden door circa 9.000 professionals uit binnen- en buitenland.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?