Energielabel op sterke drank

Sterke drank_Pxhere

Voortaan weet je meteen hoeveel calorieën er in een glas jenever of een fles whisky zit. Europese drankfabrikanten hebben namelijk afgesproken dat er een energielabel op sterke drank komt. Op het etiket komt voortaan ook informatie over de ingrediënten te staan. 

Spirits Europe, de Europese federatie van de producenten van sterke drank, maakte bekend dat zij hiervoor 4 juni een memorandum hebben ondertekend. Dit gebeurde na veertien maanden onderhandelen onder leiding van Eurocomissaris Vytenis Andriukaitis. Hij is tevreden over het resultaat vertelt hij in het Nieuwsblad. "We leven in een tijd waarin consumenten almaar meer informatie willen over wat ze eten en drinken, zodat ze gezondere keuzes kunnen maken."

Er is afgesproken dat de informatie eind 2020 op een kwart van alle flessen staat, eind 2021 op de helft en eind 2022 op 66 procent van de flessen. Andriukaitis roept de producenten van sterke drank op om zich aan deze planning te houden.

Dossiers
Lees ook
DOOM-wodka voor de game- en drankliefhebbers

DOOM-wodka voor de game- en drankliefhebbers

Game-ontwikkelaar Bethesda heeft, in samenwerking met Rebel Distillers, een eigen wodka ontwikkeld voor de bekende shooter game DOOM. Dit futuristische actiespel, waarin je het opneemt tegen zombies en demonen op een maan van Mars, kan natuurlijk niet zomaar met een drankje geassocieerd worden... DOOM: Bone Vodka is dan ook zeker niet zomaar een drank.

Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

Het whisky- en spiritsfestival The Spirit of Maastricht vormt samen met de horecavakbeurs BBB Maastricht een joint venture. Dankzij deze samenwerking richt het festival zich dit jaar voor het eerst ook op de zakelijke markt. Het festival vindt dit jaar plaats op 27 en 28 oktober. Tijdens The Spirit of Maastricht presenteren grote distilleerders...

Drankgiganten verenigen zich in World Spirits Alliance

Drankgiganten verenigen zich in World Spirits Alliance

De internationale sterkedrankensector heeft zich verenigd in de World Spirits Alliance (WSA). Drankgiganten als Pernod Ricard, Diageo en Rémy Cointreau werken hier samen met verschillende belangenorganisaties.