Engelse koningin lanceert eigen gin

24 juli 2020

Koningin Elizabeth houdt van gin. Volgens haar voormalige chef-kok drinkt de Engelse koningin iedere dag een speciale cocktail met gin voorafgaand aan de lunch. Nu kan ze hiervoor haar eigen gin gebruiken, want Buckingham Palace heeft een eigen gin op de markt gebracht. 

Buckingham Palace Gin is gemaakt met kruiden uit de tuin van Buckingham Palace. Er zitten twaalf botanicals in het de drank, waaronder Meidoornbessen, citroenverbena, moerbeibladeren en laurierblaadjes. 

De gin wordt nu verkocht via de webshop van de Royal Collection Trust. De kosten zijn 40 pond en de gin wordt alleen verzonden binnen het Verenigd Koninkrijk. Er zouden ook plannen plannen zijn om in de toekomst de drank ook te verkopen bij de konklijke paleizen Windsor Castle en Palace of Holyroodhouse in Edinburgh.

In elk geval is er voldoende vraag, want de voorraad is uitverkocht. De nieuwe voorraad wordt pas half oktober weer uitgeleverd. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Royal Collection Trust, voor het beheer van de kunstcollectie en de koninklijke paleizen. 

Het is overigens niet de enige drank met een koninklijk tintje dat in de webshop verkrijgbaar is. Andere 'koninklijke dranken' zijn Buckingham Palace Port, Palace of Holyroodhouse Highland 12 year old single malt Scotch Whisky, en Buckingham Palace Tokaji Aszu, Six Puttonyos.

Foto: Wikimedia

Altijd op de hoogte blijven?