Fête du Champagne keert terug naar Amsterdam

7 juni 2021 Redactie BeverageNL
Foto: Fête du Champagne

Na anderhalf jaar kan het festival Fête du Champagne weer plaatsvinden. Van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli staat het Rembrandtpark in Amsterdam in het teken van champagne, crémant en wijn. Het thema is  l’été de l’amour.

"Onze l’été de l’amour editie is dit jaar vooral een feest waarbij voor het eerst in lange tijd gedanst, gesjanst en geproost kan worden op de liefde voor elkaar en voor het leven", aldus Ivar Beukeboom, een van de organisatoren van Fête du Champagne. Naast champagne kunnen bezoekers genieten van Franse gerechten, bereid door topchefs en Franse foodtrucks. Ook zijn er proeverijen en bekende Franse spellen, zoals petanque. 

Champagne, cremants en wijn

Champagne staat centraal tijdens dit festival. De volgende champagnehuizen zijn aanwezig en de organisatie laat weten dat er hier nog meer bijkomen. 

  • Bollinger Champagne – de absolute favoriet van James Bond en het Britse koningshuis
  • Ayala – champagnes die alleen van Grand Cru en Premier Cru druiven zijn gemaakt
  • Gremillet – een champagnehuis uit het zuiden van de streek Champagne Côte des Bar
  • Bonnet Ponson – verken de wereld van biologische- en natuurchampagnes.
  • Charles Clément – boetiekchampagne met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Naast champagne zijn er op het festival ook wijnen van Domaine de la Baume en crémants uit alle windstreken van Frankrijk te vinden. Meer informatie en toegangskaarten zijn te vinden op de website van dit festival.

 

Altijd op de hoogte blijven?