Finale Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

Cannibale Royale en Two Chefs Brewing organiseren samen een wedstrijd voor thuisbrouwers. De voorrondes zitten er op en op 29 augustis vindt de finale van Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition plaats. Het winnende bier wordt door Two Chefs Brewing gebrouwen en bij Cannibale Royale verkocht

Tijdens de voorronden in juli zijn uit tientallen thuisbrouwers de vijf finalisten geselecteerd. Dit zijn Het Systeem, One To Nine Brewing, Pistolen Paultje, Spooky Brewing en The Sadistic Wizard. Zij gaan op zondag 29 augustus bij Cannibale Royale Du Nord de strijd met elkaar aan. 

Vakjury

Tijdens de finale onderwerpt een vakjury de bieren van de finalisten tijdens een proeverij aan een zeer kritische toets. Zijn de bieren spannend, verrassend en vernieuwend? Zijn ze toegankelijk voor een breed publiek? En werken ze goed als aperitief of bij gegrild vlees? 

De vakjury bestaat uit Gavan Goossen (mede-oprichter Cannibale Royale), Thomas Wijns (oprichter deBierBalie), Sanne Slijper (één van de Two Chefs), Monique ten Kortenaar (Lucas Bols/Wynand Fockink), Oscar Blok (bedrijfsleider Cannibale Royale Handboog) en Klaas Evenhuis (mede oprichter van Wild van Wild).  Zij bepalen welke finalist de wedstrijd wint.

Steuntje in de rug

Two Chefs Brewing brouwt 2500 liter van het winnende bier naar origineel recept. Sanne Slijper van Two Chefs: "Toen Cannibale Royale opgericht werd, waren wij ook pas net begonnen. In nauwe samenwerking met het team van Cannibale Royale hebben wij toen een bier ontwikkeld dat nu in alle vestigingen op tap staat. Wij begrijpen dus heel goed hoe belangrijk een steuntje in de rug is voor beginnende brouwerijen. Daarom vinden we het heel leuk om het winnende bier in een serieus volume te brouwen en de makers zo een zetje in de goede richting te geven."

Mooie combinatie

Uiteindelijk zal Cannibale Royale het bier in alle vestigingen verkopen. Gavan Goossen, mede-oprichter van Cannibale Royale vertelt: "Goed vlees en goed bier vormen een hele mooie combinatie. Met de Homebrew Competition brengen wij die twee op een positieve en verrassende manier samen. We wensen de finalisten dan ook heel veel succes."

Dossiers
Lees ook
Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Alcoholvrij bier is populair. Daarom komt nu ook het bekende Ierse biermerk Guinness met een alcoholvrije variant. Guinness 0.0% is vanaf half oktober in Nederland verkrijgbaar.

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

Amsterdamse craftbier-brouwerij Two Chefs Brewing en dance-act The Vengaboys lanceerden 11 okotber de limited-edition IPA met de naam Gender Fluid. De opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor gendervrijheid.

Nederlandse Brouwers start petitie 'Stop extra bierbelasting'

Nederlandse Brouwers start petitie 'Stop extra bierbelasting'

De overheid heeft plannen om de belasting op bier te verhogen. Daarom start Nederlandse Brouwers de campagne Stop de extra bierbelasting.