Finale Wijnvrouw van het Jaar bij Gastvrij Rotterdam special

31 augustus 2020
Wijnvrouw van het jaar 2019 (foto: MissPublicity)

De finale van de verkiezing van Wijnvrouw van het Jaar vindt plaats op dinsdag 22 september. De award wordt feestelijk uitgereikt in Ahoy tijdens een netwerkbijeenkomst van Gastvrij Rotterdam, die zich als kersverse sponsor aan het initiatief Wijnvrouw van het Jaar verbindt.

De nationale award Wijnvrouw van het Jaar wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Afgelopen jaar nomineerde de organisatie elk kwartaal een wijnvrouw van het seizoen. Kanshebbers voor de felbegeerde titel zijn Tjitske Brouwer, Magda van der Rijst, Anja Vondenhoff en Elise Moeskops. De genomineerden worden beoordeeld door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals. De jury bestaat uit Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Janny van der Heijden, Heleen Boom en Birthe van Meegeren (Wijnvrouw van het Jaar 2019).

Naast het oordeel van de jury, geldt ook de stem van het publiek. Via de compleet vernieuwde website www.wijnvrouwvanhetjaar.nl is het mogelijk om te stemmen op een van de vier genomineerden.

Gastvrij Rotterdam Special

De finale uitreiking vindt plaats in Rotterdam Ahoy bij de Gastvrij Rotterdam Special. Deze beurs is vanwege het coronavirus een jaar uitgesteld. "Des te bijzonder dat Gastvrij Rotterdam tijdens een speciale netwerkbijeenkomst op 22 september 2020 tóch een podium voor de verkiezing biedt", aldus de organisatie.

Sinds het eerste jaar van de Award uitreiking is sponsor Champagne Ayala betrokken. Dit champagnehuis dat in Nederland vertegenwoordigt wordt door Verbunt Verlinden is ook dit jaar partner van de verkiezing. Gastvrij Rotterdam voegt zich bij hoofdsponsor en champagnehuis Ayala als kersverse sponsor van Wijnvrouw van het Jaar en zal de komende drie jaar de finale hosten.

Wijnvrouw van het jaar 2020

Volgens initiatiefnemers van Wijnvrouw van het jaar Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland (MissPublicity) zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek. "De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier maakt. Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Kernwaarden voor de award zijn onder andere toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie."

Altijd op de hoogte blijven?