Franse wijnmaker maakt wijn met cannabis

De Franse wijnmaker Raphael De Pablo brengt de nieuwe wijn Burdi W. op de markt. Aan deze rode wijn is een stof uit cannabis toegevoegd. Volgens de maker is het resultaat 'een feestelijke aperitiefwijn' die 'het klassieke effect van alcohol handhaaft, maar waar een ontspannend en rustgevend effect aan toe is gevoegd'.

Met de wijn wil De Pablo de traditionele wijncodes doorbreken. De druiven voor de wijn komen uit de bekende wijnstreek Bordeaux. Ook de hennep die hij gebruikt voor de wijn komt uit deze omgeving, namelijk uit de Gironde. In Frankrijk is de verwerking bloemen en bladeren van de hennepplant niet toegestaan. Daarom vindt de verwerking plaats in een Duits laboratorium.

De receptuur houdt De Pablo geheim vanwege de mogelijke concurrentie van wijnmakers uit de omgeving. Burdi W is niet de eerste wijn waar hennep aan toe is gevoegd. Wijnmakers uit de Verenigde Staten en Spanje gingen De Pablo voor.

Burdi W_Instagram

Dossiers
Lees ook
Nieuwe locatie voor Wijnacademie

Nieuwe locatie voor Wijnacademie

De opleidingen van de Wijnacademie vinden voortaan plaats op een nieuwe locatie. Na veertig jaar in het dorpshuis De Twee Marken in Maarn, krijgen cursisten vanaf augustus 2021 voortaan les in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Alessandro Matrone is Vinoloog van het Jaar 2021

Alessandro Matrone is Vinoloog van het Jaar 2021

Alessandro Matrone RV is Vinoloog van het jaar 2021. Hij won de door de Verenigde Vinologen Nederland georganiseerde proefcompetitie. Het is de derde keer dat Alessandro zich Vinoloog van het Jaar mag noemen. Dat was in 2015 en 2018 ook al het geval.

Glysofaat in rode wijn supermarkt

Glysofaat in rode wijn supermarkt

Onderzoeksprogramma Een Vandaag heeft het bestrijdingsmiddel glyfosaat aangetroffen in flessen rode Bordeauxwijn van de supermarkten Albert Heijn, Lidl en Jumbo. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat in een reactie weten dat er geen normen zijn overschreden.